Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Karácsony és Pásztor ugyanazt mondja

2014-07-16 08:18:21


"Mondjuk ki azt, hogy Magyarországon, és főleg Miskolcon meg nagyon sok helyen, pokol az élet, abból a szempontból, ahogy a romák és nemromák együtt -- nem tudnak együtt élni. Ez egy létező konfliktus, egy létező probléma. Az a kérdés, hogy milyen szavakkal, milyen tettekkel akarunk ezen változtatni." - ezt mondta tegnap Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa az ATV Egyenes Beszédben.

 

 

 

Nem az a kérdés számomra, hogy igazat mond-e. Mert igazat mond. A probléma az, hogy Pásztor Albert szinte szó szerint ugyanezt állította, és ezért lett kitaszított, és bár független jelöltként három párt támogatja Miskolcon, ezért indult hadjárat a Demokratikus Koalíció ellen.

Karácsony azt is hozzátette, hogy pártja helyi szervezete Pásztor harminc éves helyi munkásságát nézi, ezért támogatják. Karácsony itt ugyanazt mondja, mint a DK. A különbség annyi, hogy szerinte Pásztor szimbólum lett, és ő országos politikusként ilyen embert és véleményt nem támogathat. Igaz, az interjúban egy perccel korábban megismételte Pásztor elítélt szavait.

Mindez csak arra bizonyíték, hogy - jóhiszemű olvasatban - zavar van a közbeszédben, rosszhiszemű olvasatban az Együtt-PM átveri az embereket. 

 

Oly egyszerű most a dolgom: a DK-t gyalázó, a politikában már megbukott "megmondók" Horn Gábortól TGM-en, át Hont Andrásig most mit tesznek? Felszólítják-e Karácsonyt, hogy húzzon el a politikából, nekiesnek-e az Együtt-PM-nek? Rasszista beszédet hallottunk-e Karácsony Gergelytől, vagy csak egy megbocsáthatatlan elszólás történt?

 

Az Együtt-PM programszervezője, aki korábban a kommunista Zöld Baloldal alelnöke is volt, egy magát provokátornak nevező fiatalemberrel meghekkelte a DK tüntetését, állítólag Pásztor Albert támogatása miatt. Most akkor az Együtt-PM programszervezője és a provokátor megzavarja-e az Együtt-PM következő rendezvényét is? Küldjön-e oda a DK programszervezőt?

 

Nyilván semmi nem fog történni, mert nem Pásztor volt itt a tét, hanem az EP-választás óta emelkedő DK megállítása, esetleges megroppantása.

 

Amúgy Karácsony Gergelynek igaza volt. És épp így van igaza a DK-nak is. Itt valami mást kell tenni, mint eddig. Az pedig hazugság, hogy Pásztor támogatói - ifj. Simon Gábor MSZP, Nagy-Korsa Judit Együtt-PM, Tompa Sándor DK - vagy csak az ezzel vádolt DK, rasszista szavazókra vadászik. A DK szavazókat keres, mert kormányt akar váltani. 2002-ben és 2006-ban a miskolciak a baloldalra szavaztak országosan és helyben. Akkor demokraták voltak, amikor pedig a Fideszt és a Jobbikot támogatták 2010-ben és 2014-ben, hirtelen rasszisták lettek? Képtelenség. Nagy részük csak simán szavazó, aki hol ide, hol oda voksol - és nem csak Miskolcon. Ha sosem keressük és szólítjuk meg őket, Orbán még húsz évig itt marad.

Ezt akarjuk? A DK egészen biztosan nem. A többiek majd eldöntik, mit akarnak.

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korábban Ujhelyi István és Márki-Zay Péter jelezte, hogy átvállalnák az elhunyt polgármester búcsúztatásának k...
Bővebben >>