Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Lázár már érti az őszödi beszédet

2014-07-24 20:37:58


Orbán Viktor és a Fidesz tartozik egy bocsánatkéréssel a nemzetnek. Nyolc éven át az őszödi beszéd kiragadott mondataira hivatkozva nevezték forradalomnak a tévészékhéz ostromát, majd 2006. október 23-jának szétverését. Eljött a pillanat, amikor elnézést kell kérniük a megsérült civilektől és rendőröktől, és minden magyartól.
 
Nyilvánvaló, hogy Orbán ezt sosem fogja megtenni, de az azért látszik, hog az idő a Fidesz számára is megvilágosítja az őszödi beszéd lényegét, valódi tartalmát és üzenetét.
 
Az atv.hu talált rá az országgyűlés agrárbizottságának július 10-ei jegyzőkönyvére, ahol Lázár János, a Fidesz alelnöke, kancellária miniszter szó szerint ezt mondta: 
 
„Elolvastam Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr balatonőszödi beszédét, mind a két részletet, nemcsak azt a minimális részt, ami nyilvánosságra került, hanem amiben az állam átalakításáról beszélt”.
 
Majd az atv.hu így folytatja: 
"Lázár konklúziója, ami a 32. oldalon olvasható, az, hogy számára egyenesen „rendkívüli tanulságokkal” szolgált a beszéd. 
 
„Ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet, nagyon tanulságos, lehetne belőle sok mindent figyelmébe ajánlani a mindenkori kormányzóknak, már akik az országot kormányozzák” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki nem mellesleg a Fidesz alelnöke. „Csak azért mondom, hogy időről időre pártállástól függetlenül felmerül az, hogy mi is a kormányzás” – tette hozzá arra utalva, hogy egy nagy infrastrukturális átalakítás fölveti a lehetőséget a kormányzás lényegi dilemmáinak tisztására."
 
Ennyi a történet. Pedig állítólag Őszöd a rákfene, a gyalázat, a hazugság maga. Most már a Fidesztől is tudjuk, hogy nem az. Ha pedig bármelyik fideszes őszödözésre vetemedne, elég annyit mondani: tessék Lázár Jánoshoz fordulni. Ő már érti, miről szólt a beszéd.
 
Akár legyinthetnénk is, csak mennyi véráldozat és szájkarate előzte meg Lázár János mostani feltáró, beismerő vallomását... És akkor még nem említettük, hogy a 2006-ban, még demokratikus és szabad választáson mandátumot nyert Gyurcsány-kormány fizette az országgal együtt a Fidesz őszödi hamisítását és hazugságait.
 
Sokba volt ez nekünk. De legalább már dereng...
 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
"Rájöttem, hogy nincs beszélgetés. Elhittem, hogy van beszélgetés, és úgy láttam, én így ítélem meg, hogy ninc...
Bővebben >>