Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Etelka napja van.

Lázár már érti az őszödi beszédet

2014-07-24 20:37:58


Orbán Viktor és a Fidesz tartozik egy bocsánatkéréssel a nemzetnek. Nyolc éven át az őszödi beszéd kiragadott mondataira hivatkozva nevezték forradalomnak a tévészékhéz ostromát, majd 2006. október 23-jának szétverését. Eljött a pillanat, amikor elnézést kell kérniük a megsérült civilektől és rendőröktől, és minden magyartól.
 
Nyilvánvaló, hogy Orbán ezt sosem fogja megtenni, de az azért látszik, hog az idő a Fidesz számára is megvilágosítja az őszödi beszéd lényegét, valódi tartalmát és üzenetét.
 
Az atv.hu talált rá az országgyűlés agrárbizottságának július 10-ei jegyzőkönyvére, ahol Lázár János, a Fidesz alelnöke, kancellária miniszter szó szerint ezt mondta: 
 
„Elolvastam Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr balatonőszödi beszédét, mind a két részletet, nemcsak azt a minimális részt, ami nyilvánosságra került, hanem amiben az állam átalakításáról beszélt”.
 
Majd az atv.hu így folytatja: 
"Lázár konklúziója, ami a 32. oldalon olvasható, az, hogy számára egyenesen „rendkívüli tanulságokkal” szolgált a beszéd. 
 
„Ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet, nagyon tanulságos, lehetne belőle sok mindent figyelmébe ajánlani a mindenkori kormányzóknak, már akik az országot kormányozzák” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki nem mellesleg a Fidesz alelnöke. „Csak azért mondom, hogy időről időre pártállástól függetlenül felmerül az, hogy mi is a kormányzás” – tette hozzá arra utalva, hogy egy nagy infrastrukturális átalakítás fölveti a lehetőséget a kormányzás lényegi dilemmáinak tisztására."
 
Ennyi a történet. Pedig állítólag Őszöd a rákfene, a gyalázat, a hazugság maga. Most már a Fidesztől is tudjuk, hogy nem az. Ha pedig bármelyik fideszes őszödözésre vetemedne, elég annyit mondani: tessék Lázár Jánoshoz fordulni. Ő már érti, miről szólt a beszéd.
 
Akár legyinthetnénk is, csak mennyi véráldozat és szájkarate előzte meg Lázár János mostani feltáró, beismerő vallomását... És akkor még nem említettük, hogy a 2006-ban, még demokratikus és szabad választáson mandátumot nyert Gyurcsány-kormány fizette az országgal együtt a Fidesz őszödi hamisítását és hazugságait.
 
Sokba volt ez nekünk. De legalább már dereng...
 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Odavan kislánya a divatért? Sokszor fésülgeti és rendezgeti a babák haját? Akkor biztosan ő is “fodrász lázban...
Bővebben >>