Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Miből? Félelemből!

2013-09-05 13:25:57


Ülésezik a Fidesz-frakció, maga a Vezér is alászállt nyálcsorgatóan szervilis talpasai közé.

 

A foglalkozás tárgya a magyar választók derékhadának megvásárlása a lehető legkedvezőbb áron – első a költséghatékonyság. A frakcióülés Lázár bonviván belépőjével kezdődik, aki elénekli a frakció tagjainak a frakció pocakos producere által bevezetett himnuszát: Drága Isten arra kérlek, aranyeső hulljon nékem, aranyeső a virágos reten. Aranyeső a szép kis házra, aranyeső a családomra, Jaj té méráv


Aztán majd neki kell lendülni a munkának, mert a soron következő választást meg kell nyerni, ha a fene fenét eszik is. Ha nem sikerülne, akkor jön a nagybaj, akkor oda a virágos rét, oda a békés nyugalom, esetleg még a szépen összerakott, de nem elég gondosan elrejtett aranyeső-cseppek is odalesznek, különösen akkor, ha az elszámoltatást nem valamelyik baloldali üzlettárs vezényli, hanem valaki olyan, aki már látott távolról gazdálkodást és nem akarja nézegetni magát a számlatükörben…


Adni kell hát, lehetőleg minél kevesebbet, minél nagyobb csinnadrattával, vakulj paraszt! Öcsémmel négyévente jókat derülünk, merthogy ez nemcsak országos szinten folyik a vásár, helyi szinten is ügyeskednek a versenyzők, például, ha aszfaltozzák az utakat, akkor tudni lehet, közeledik a választás napja! Ugyancsak ilyenkorra időzítenek mindenféle átadásokat, ilyenkor kap új kalapot a templomtorony, ilyenkor adnak át iskolákat, sportpályákat, ebben a jobboldal igen ügyes, míg a baloldal ebben is bamba, mint szinte mindenben, aminek a propagandához köze van.


De persze ebben is a Vezér a legügyesebb, már szépen összerakott csomag várja a választás finisét. Stadionok csontvázai meredeznek a városszéli földeken szerte e hazában, mind-mind, ha használatra nem is, de avatásra és felszentelésre alkalmas állapotban lesznek még a választás előtt.


De most első a már bejáratott és jól bevált rezsicsökkentés, mely természetesen elsősorban a gazdagokat gazdagítja, meg a középosztálynak azt a részét, melynek jól felszerelt lakása van, csillárokkal, távfűtéssel vagy gázfűtéssel, háztartási gépekkel, szárítógéppel -  némelyiküknek medencefűtéssel, ellenáramoltató vízforgatóval, szaunával, futópaddal, tengernyi szórakoztató elektronikával – nos, ha valaki, ők aztán valóban rászorulnak a támogatásra!


Julcsa néni a faluszélen meg majd kap karácsonyra talán egyszeri ötezer forintot, a mellette nyomorgó háromgyermekes munkanélküli meg számára az utópiák világába tartozó jövedelemadó levonási lehetőséget - merthogy a semmiből nem lehet levonni semmit sem. A Vezér meg két féltéglával veri a mellét, hogy milyen diadalmasan megsarcolta a gaz multit, ami részben igaz is, de majd megfizetjük nekik az elmaradt hálózatfejlesztések, karbantartások, felújítások árát akkor, amikor pótolni kell ezeket, meg aztán az elmaradt nyereség elmaradt adóbevételekkel jár.


Egyrészt nem, vagy sokkal kevesebb adót fog fizetni a szolgáltató az államnak, másrészt a rezsicsökkentés miatt alacsonyabb lesz a fizetendő általános forgalmi adó, amit a fogyasztó fizet, elmarad a felújításokra fordítandó anyagok, vállalkozói teljesítmények minden adóvonzata, szóval a költségvetés adóbevételeit minden rezsicsökkentésre fordított fillér csökkenti. És tönkremennek cégek, melyek a megrendelések híján életképtelenné váltak, csukhatják be a boltot, embereket kell elküldeniük, komoly, jó szakembereket is, akiknek nem marad más lehetőségük, mint körülnézni a Lajtán túl, hátha ott el lehet adni a szakértelmüket.


Nem lenne nagy a baj, ha a gazdaság fejlődne, de egyelőre – ha jóindulatúak vagyunk,- azt kell mondanunk, hogy a gazdaság stagnál, a beruházók sem tolonganak ebbe a felettébb vállalkozóbarát országba, ahol az országot egy manifeszt elmebeteg vezeti, akinek elbutított hívei azt gondolják, hogy ők a cigányok és a baloldali ármány miatt élnek ennyire rosszul.


Holott a többesszám tévedés, a „baloldali ármány” kifejezést meg gond nélkül be lehet helyettesíteni „jobboldali kormány” kifejezéssel. Hogy szellemileg kihívásokkal küzdő Vezérünk hülye a gazdasághoz és ebből gondok adódnak, azt tulajdonképpen ki is lehetne bírni, ami az igazán bosszantó az a gátlástalan mohóság, mellyel ő és elpofátlanodott vazallusai fosztogatják az államkasszát.


A Vezér lakodalomba megy, merthogy férjhez adja a lányát. Természetesen suba a subához, guba a gubához alapon, és hogy ezen a szép elven ne essék csorba, a vőlegényt lelkesen feltőkésítette. Ilyen nyíltan és pofátlanul 1945 óta ebben az országban még nem mert lopni senki, és ha egy esetleges ellenzéki győzelem után nem tömik ki úgy a börtönöket velük, mint ő tömte ki a derék vejkót pénzzel, akkor a demokratikus ellenzék meg is érdemi a sorsát. 


És nem lenne baj, ha nem üvegszemű amatőrök vizsgálnák a dolgot, hanem jéghideg tekintetű profik, akiket nem vezet félre az, hogy a törvény betűje szerint nem bűncselekmény az Orbán - Simicska-birodalom felvirágoztatása. Nem olyan ügyészek képviselnék a vádat, akik a jelenlegi főügyész beosztottai, mert annak is a vádlottak padján van a helye, a bíróval együtt, aki szerint a tagok gyűlésén előadott „ne mi nyerjük a legtöbbet” utasítás nem alapozza meg a hivatali hatalommal való visszaélés vádját.


De tudják ezt jól ők, ezért is a nagy osztogatás, és ezért a nagy fosztogatás az utolsó pillanatig: nagy a tét. Persze a felelősségrevonáshoz az ellenzéknek sem szabadna a régi struktúrákban és gyanúba keveredett személyekben gondolkodni, mert akkor az eredmény olyan lesz, mint amikor a lufi kidurran: Pukk! Csak tisztességesen, - nem a bosszúállás a cél, hanem az igazságszolgáltatás.


Bár már ott tartanánk.

 

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Előválasztási Bizottság kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott ...
Bővebben >>