Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Miről szól a küzedelem - Bajnai szerint

2013-09-13 08:21:02


Végre kiderült, pedig már tövig rágtuk a körmünket az izgalomtól!


A volt miniszterelnök szerint nem a jobb és baloldal küzdelméről szól a jövő tavaszi országgyűlési választás, hanem arról, hogy "a korrupció, a lenyúlás, a maffiaállam bebetonozódik-e, vagy sem", és ez - szerinte - sorsfordító kérdés. Nem mondanám, hogy nincs igaza, valószínűleg, többek között erről is szól majd, de az alapvető kérdés nem ez. Az alapvető kérdés az, hogy Magyarország demokratikus jogállam lesz az elkövetkező évtizedekben, vagy egy félázsiai diktatúrácska Európa peremvidékén. A többi – a korrupció, a lenyúlás, a maffiaállam mind-mind ebből következik, és ha a jelenlegi kurzus a jobboldallal azonosítja magát, akkor bizony ez a jobb és baloldal harca lesz, ha akarjuk, ha nem.

 

Már ma sem egyszerű dolog ezt a kérdést jogállami módon eldönteni, mert már most is minden kulcspozíciót a Vezér által személyesen kiválogatott, neki hűséggel és hálával tartozó, anyagilag lekötelezett vazallusai töltenek be, de ma még – egy tökös politikai vezetéssel – nem lehetetlen a feladat.

 

De melyik politikusunk nevezhető mai ismereteink szerint tökösnek?

 

Ha adunk még négy évet ennek a kurzusnak, akkor a diktatúra évtizedekre véget vethet a jogállamnak, a demokráciának, és élhetünk mindahányan Orbán falanszterében, beszélhetjük az újbeszélt, melyben a vereség=győzelem, a diktatúra=demokrácia – és így tovább. Nem kell itt a korrupciót külön emlegetni, hiszen azt már régen állami szintre emelte Orbán, nem kell a lenyúlásról énekelni, hiszen az már régen a hűséges hívek jutalma, és nem kell bebetonozódásról sem beszélni, mert már éppen köt a beton… A kérdés viszont az, ha ezt a helyzetet ilyen remekül felismerte Bajnai, akinek mellesleg menet közben munkatársa lett a kampánykérdésekben, a szocialisták, sőt DK köreiben is igencsak járatos Szigetvári Viktor, hogy miért engedte idáig fajulni a dolgokat és miért nincs a mai napig sem normális szövetség még szervezete és deklarált szövetségese között sem?

 

Miért taktikázgatott addig, amíg kiénekeltették vele a szájából a sajtot, miért nem maradt meg egy széleskörű összefogást kínáló ernyőszervezet vezetőjének, aki mögé szívesen besoroltak volna a demokraták, akik viszont egy rivális párt vezérét nem fogadhatják el?

De ma ez már mindegy, a választáson – ha csak valami csoda nem történik, akkor három-négy demokratikus szervezet listája fog egymás ellen is indulni, nem szólva az egyéni jelöltekről, akik többen lesznek, mint a kínaiak.

 

Orbán az egyszerű emberek számára igencsak jelentős pénzt osztogat azoknak, akik egyéni jelöltként indulnak, így aztán a három-öt demokrata jelölt mellé egy fideszes, egy jobbikos, és száz pénzsóvár fog ringbe szállni. A Fidesz egyszerre lép, a baloldali szavazó meg majd válogat, mert ugye a szomszédék Jóskája is rendes ember, hát hadd legyen neki az asszony szavazatával együtt két szavazata, hadd örüljön! Aztán Bajnai ejtett néhány szót arról is, hogy mennyire szeretnék, ha a DK is benne lenne az ellenzéki összefogásban. Hozzátette: ezért kötöttek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel olyan megállapodást, amibe "bekalkulálták" a DK bevonásának lehetőségét.

 

Azt hangoztatta, veszélyesnek és károsnak tartja, ha ellenzékiek egymás mellett indulnának a választáson. Ezt – csak azért, hogy pontosan be lehessen árazni az értékét – ma este mondta egy óbudai lakossági fórumon, miközben Szigetvári Viktor a Republikon Intézet konferenciáján azt nyilatkozta, hogy a szocialisták korrektül tárgyaltak, Gyurcsány Ferenc azonban saját érdekeit a DK érdekei fölé helyezte.


Szigetvári Viktor szerint lehetett volna - az önkormányzati választásra is kiterjedő - választási megállapodást kötni a DK-val, ezt az Együtt-PM sem kifogásolta volna, de Gyurcsány Ferenc ennél fontosabbnak tartotta önmaga "rehabilitálását". Ezt azért is fájlalta Szigetvári, mert szerinte a Gyurcsány-pártnak az ország számos pontján erős szervezete van. Egyszer azért már valaki leírhatná, hogy milyen bűnök vannak Gyurcsány rovásán, ha lehet konkrétan, hogy tudjunk már tiltakozni a rehabilitációja ellen, ha szóbakerülne véletlen!

Hát akkor ennyit a szavak és tettek egységéről, de már ez is mindegy, habár sajnálatos.

 

Persze megszólalt az ügyben Szanyi is – természetesen Gyurcsányt fikázta – aki éppen Brüsszelbe rohan farokfelcsapva, Attila legnagyobb örömére, merthogy az MSZP időnként elszabaduló hajóágyúja csak azokra nem veszélyes, akik nincsenek lőtávolságban. Érthető, friss házasság komoly felelősség, meg aztán nem tesszük ki a friss asszonykát a napi politika borzalmainak, hiszen első gyereknek, második asszonynak aranyos a popsija, a népi bölcsesség szerint is… Bár Szanyi igen ügyibevaló hajóágyúcska, de azért – lássuk be – nem egy Kövér Berta, és Brüsszel eléggé mesze van.

 

Mindenesetre ma vádat emeltek két volt szocialista parlamenti képviselő ellen is, és hol van még az attrakció, amelyre készülünk?

 

Minden jel arra mutat, hogy az ellenzék sorainak szétcincálására indított fideszes kísérlet parádés sikerrel járt, már készen van az a szélsőjobboldali párt is, melyet szükség esetén be lehet vetni Vona ellen, ha hepciáskodna, Orbán meg elégedetten üldögél, mint két krumpli egy zsákban, és jókat röhög a sok önsorsrontón.

 

Persze azért ne adjuk fel a reményt, hiszen az Úr arról nevezetes, hogy néha csodákat tesz, de persze azért ennek is vannak határai. Arra nem számítanék, hogy a felcsúti máról-holnapra erkölcsös hazafi lesz, és óvakodnék Kossuthhoz is hasonlítani, hiszen akkor eszébe juthatna elsikkasztani az eddigieken túl még az árvák pénzét is, viszont - bár erre se sok az esély - talán megjön a nép esze és elmegy szavazni, hátha lesz kire…

 

Az Isten bottal is verhette volna a magyart, de ennél az Úr kegyetlenebb volt – politikusaival verte…

 

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma, az internet korában nagyon sok része az életünknek online történik, ami lehet például az ismerkedés vagy a...
Bővebben >>