Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Orbán, Schiffer: nem lehet más

2014-08-07 08:40:35


Illiberális ügyben megszólalt Schiffer András is. Az LMP első embere természetesen Orbán Viktor mögé takart fel. Nincs ezen semmi meglepő: összenő, ami összetartozik.

A liberális demokrácia Schiffer szerint nem akadályozta meg a politikusok lopását, a függést a külföldtől, és az emberek egymástól való elidegenedését, de a cél nem az orbáni rendszer, hanem egyfajta ökoszociális jogállam. Hogy ez utóbbi mit jelent, azt ember nem érti, de mindegy is. Hablaty. Gondolom, nem a főpolgármester-jelöltnek indított zöldséges benne az öko.

De hogy mi köze a liberális demokráciának ahhoz - ha már politikusok lopásáról beszél -, hogy a fideszes képviselőjelölt nem hajlandó nyomozni sem fideszes botrányokban, az azért nem világos. Az is minimum zavaros a schifferi okfejtésben, hogy a liberális demokráciának meg kellett volna akadályozni a külföldtől való függést. Melyik részére gondol? A NATO-csatlakozással van gondja? Netán az uniós támogatásokat kellene visszautasítanunk? Vagy túl nagy ez a schengeni utazási szabadság?

Ami pedig az egymástól való elidegenedést illeti, éppen az efféle szövegek segítenek ebben. Meg az is, hogy valaki abból csinál politikai pártot és karriert, hogy feljelenti a miniszterelnököt. Majd amikor még vádemelés sem történik, pedig minden tanút csak Gyurcsány Ferencről kérdeznek, akkor elfelejt bocsánatot kérni.

Valamikor sokakban volt illúzió, hogy lehet más a politika. De Schiffer Orbán ügyvédje volt. És az is maradt.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tragikus körülmények között, 46 éves korában elhunyt cserdi polgármester, Bogdán László gyászszertartása eng...
Bővebben >>