Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Olga napja van.

Orbán megúszná a felelősségre vonást

2014-07-27 09:34:38


Ez a beszéd - túl azon, hogy fasiszta alapvetés -, semmi másról nem szól, mint hogy Orbán érzi, hogy fogy a levegő. Elvileg minden a helyén. Pártkatonák az alkotmánybíróságon, a számvevőszéken, az ügyészségen, a médiahatóságban, a "közszolgálati" médiumokban, a megyei hivatalokban, városokban, falvakban, megbízható ügynökök a Belügyben, haverok jó pénzért mindenhol.

 

És mégis... Áprilisra a Fidesz a négy évvel korábbi szavazóinak negyedét már elvesztette. Most éppen kétmilliós, de több már sohasem lesz. A ma még csendes elégedetlenek tábora ellenben egyre nő. Megalázott pedagógusok, rokkantak, kiseprűzött trafikosok, megfélemlített köszolgák, már reménytelen szegények és lecsúszó középosztálybeliek, elmenekült fiatalok várják, hogy a pillanat eljöjjön. Még nincs itt, de eljön.

 

A tusványosi beszéd éppen arról szólt, hogy mi lesz, ha egyszer ezeknek az embereknek elegük lesz a sok lopásból és gyalázatból. Orbán fél az elszámoltatástól, ezért sorolja, hogy a világban furcsa dolgok történnek. Fél, hogy egyszer vagy száműzik, mint Rákosit, vagy magától kell menekülnie. Mert egyszer átnézhetik az összes számlát, a mutyikat, a strómanok történeteit. És akkor az is kiderül, aminek nem kellene, és azok, akik ma hűséges kiszolgálóknak látszanak, ha fordul a világ, hirtelen elszaladnak, vagy azt mondják, nem tudták, mi az igazság.

 

Azt mondta Orbán, bármi megtörténhet. Még az is, amit leírtam.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európai Unió az élelmiszerek címkézésének, tápértékjelölésének megújítására készül.
Bővebben >>