Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
16 ezer pedagógus nem kapott fizetést novemberre
2013-12-12 16:24:28
16 ezer pedagógus nem kapott fizetést novemberre

16 ezer pedagógus nem kapott fizetést novemberre

Több ezer pedagógus novemberi fizetése késik, a magán- és alapítványi iskolák ugyanis még nem kapták meg támogatásukat - írja az eduline.hu.
 
"Magánfenntartású iskolában tanítok. A pedagógusok fizetését a normatíván keresztül biztosítja az állam a szeptemberben bevezetett rendszerben. Illetve csak biztosítaná. A novemberi fizetésünket ugyanis még mindig nem kaptuk meg, pedig már december 10-e van.

Az államkincstártól olyan információk érkeztek, hogy elfogyott a keret, illetve hogy bizonytalan ideig nincs további kifizetés. A legígéretesebb reakció az volt, hogy megpróbálnak utalni. Jön a karácsony, kellemes ajándékot kaptunk a kormánytól" - írta szerda hajnalban egyik olvasónk.
 

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének alelnöke, Bak Zsófia megerősítette: a magán- és alapítványi fenntartású iskolák valóban nem kapták még meg az állami támogatást, ezért többségük a novemberi fizetést sem tudta átutalni a pedagógusoknak. "Az intézmények legalább kilencven százaléka nem tud más forráshoz, tartalékhoz nyúlni, az állami támogatástól függenek" - tette hozzá. Kérdéseinkkel megkerestük a köznevelési államtitkárságot, amint választ kapunk, közöljük - olvasható a cikkben.

 

 

Összesen 16 ezer pedagógus és 2-3 ezer segítő munkatárs dolgozik magán- és alapítványi oktatási intézményekben, amelyekből körülbelül ezer van az országban. Az iskolák eddigi támogatási rendszerét ebben a tanévben módosították: az eddigi normatív támogatásokat a tanárok bérére kiterjedő állami támogatás váltotta fel, ez azonban kevés a fenntartáshoz, az alapítványi iskolák jelentős részében, eltérő mértékben ugyan, de a szülőknek kell megfizetniük a többletszolgáltatásokat.


forrás: Pest Megyei Hírhatár

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>