Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A Jobbik rendkívüli ülését kezdeményez a "rabszolgatörvény" ügyében
2019-01-10 14:09:59
A Jobbik rendkívüli ülését kezdeményez a

A Jobbik rendkívüli ülését kezdeményez a "rabszolgatörvény" ügyében

Mint ismert, az Országgyűlés 2018. december 12-én, vitatott körülmények között elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, mely a köztudatba "rabszolgatörvény" néven került be.

 

Ennek eredményeként a magyarországi munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek: 2019. január 1-től 250 óráról 400 órára emelkedik az egy évben elrendelhető túlóra mértéke, 1 évről 3 évre növekedik a munkaidőkeret maximális időtartama, valamint 12 hónap átlagában heti 48 órára emelhető a rendes munkaidő maximális mértéke.

 

A jogszabály legnagyobb hibája, hogy fentiekre lehetőséget teremt, azaz az esetleg romló munkaerőpiaci helyzetben is lehetősége lesz a munkáltatóknak arra, hogy zsarolással, félelemkeltéssel bírják rá a munkavállalókat az önkéntesnek hazudott túlmunkára.

 

A Jobbik a Pest Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi: előterjesztésükben arra tesznek javaslatot, hogy Pest Megye Önkormányzata adjon tulajdonosi utasítást a 100%-os önkormányzati tulajdonában álló gazdasági társaság vezető tisztségviselőinek, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvény rendelkezéseit, továbbá keresse meg valamennyi, Pest megyében működő helyi önkormányzatot és kérje fel őket, hogy azok is hozzanak hasonló döntést.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>