Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A kormány által kinevezett Ókovács reagált a kormány szócső „buzizós” támadására
2018-06-04 13:14:05
A kormány által kinevezett Ókovács reagált a kormány szócső „buzizós” támadására

A kormány által kinevezett Ókovács reagált a kormány szócső „buzizós” támadására

Az írásban hosszan taglalják, hogy az Operaház a Billy Elliot című előadással „tökéletesen szembemegy az állam céljaival” („a kormány a családi boldogulást próbálja meg sok eszközzel és pénzzel elősegíteni”), és azt „penetráns, féktelen melegpropagandára használja fel”. Ráadásul közpénzen. Egy olyan helyzetben, "amikor amúgy is csökken/elöregszik a népesség, hazánkat pedig idegen invázió fenyegeti".

 

A darab az 1984-85-es bányászsztrájk idején játszódik, a kiskamasz Billy Elliotról szól, aki ahelyett, hogy bokszolna, balettozni kezd.

 

 

A szerző azt is hozzáteszi, hogy a rendezőt, és azt, aki hagyta, hogy bemutassák a darabot, nem lenne túlzás megrontással vádolni, mivel kisiskolás gyerekek a nézők, az előadás „a tudatalattiban hat rájuk, pont abban a korban, amikor még lehet az irányultságot befolyásolni”.

 

Minderre a lapban reagált Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója.

 

„Elaludtam volna három hetet? Hisz a Billy Elliotot, a később rendesen lesavazott musicalt csak június derekán kezdjük játszani… Aztán (számomra, mert az olvasóknak biztosan nem) leesett, hogy egy évvel később írja meg egy tavalyi élményét, ami azon túl, hogy a tegnapi újság semmit sem ér, az emlékek pedig megfakulnak-átszíneződnek, inkább kultúracsináló elővágásként értelmezhető, annak is szánták. Nehogy merszünk legyen ezek után kijönni a produkció új sorozatával, hisz Zsófia (a ledorongoló propagandacikk szerzője) ezt kvázi előre megtiltja” - kezdi Ókovács, majd azzal folytatja válaszát, hogy feljelenti magukat, náluk ugyanis négy kisgyermek nevelkedik otthon, és nemcsak az fordult már elő, hogy a lányok az anyjuk körömcipőjében csetlenek, hanem olyan is, hogy az ő csónakjaiban botlanak.

 

„Hova vitetne most engem Zsófia? Azt értem, hogy az Operából el, de hova?” – idézi válaszát a hvg.hu.

 

Az Operaház főigazgatója ezután az operairodalom klasszikusaiból hoz hasonló példákat, majd hozzáteszi: méltatatlannak érzi, hogy magyarázkodnia kelljen az opera és a balett irodalma miatt.

 

„S hogy a rendszerváltás maradványaként (húszéves voltam…) vagy valamiféle ’penetránsként’ és ’gyermekrontóként’ bélyegezzen az, akivel életemben egy szót sem váltottam, és aki láthatólag információ híján van az Opera gyermek-, családi és nagycsaládos programjai, kiterjedt társadalmi és jószolgálati működése kapcsán” – írja a cikkben.

 

Ókovács végül azzal zárja, hogy a cikkíró lesajnáló véleményével szemben még bányászgyerekből is lehet balett-táncos, aki nem feltétlen meleg, s a Jóisten legnagyobb igazságossága, hogy bárhova adhat talentumot: „Művészit is – oda is, ahol se vezetékes víz, se gáz, se telefon, se aszfalt, se tömegközlekedés, se közvilágítás. Onnan jövök én is.”

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosa...
Bővebben >>