Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A kormány szerint nem gond négy nap csúszás – a tanároknak az
2015-12-05 18:01:23
A kormány szerint nem gond négy nap csúszás – a tanároknak az

A kormány szerint nem gond négy nap csúszás – a tanároknak az

 Több tanár is jelezte, hogy nem kapott fizetést - amit hivatalosan december 3-ig kellett volna elutalniuk -, majd miután rákérdeztek, azt a választ kapták, majd hétfőn, de lehet, hogy csak 10-én. Viszont többjüknek határidős utalásaik vannak, a bérletek lejárnak ötödikén, valamint a gyerekeiknek sem tudnak mikuláscsomagot venni, hogy az adventi bevásárlásról már ne is beszéljünk. Tanári fizetések terén így is elég csúfosan állunk, az OECD-országok közül nálunk kapják (ha kapnak egyáltalán) a legkevesebb bért.
 
Van, aki ennél is rosszabbul járt: megbízási szerződéssel még csak a szeptemberi fizetését kapta meg, másoknak pedig két hónapja késik az útiköltség-térítése, miközben már venni kellene a következőt. Volt, aki azt mondta, nem háborogna, ha tisztességesen tájékoztatták volna a csúszásról, de se egy e-mail, se egy telefon nem érkezett. Mások viszont azt mondták, volt olyan Klikes iskola, ahol a gazdasági osztály szólt a tanároknak, hogy spóroljanak, mert rendszerátállás miatt csúszni fog a fizetés. Nyáron már volt ebből botrány, akkor a Klik tartozása miatt nem kaptak fizetést a tanárok. /.../
 
A 444.hu-nak írt a Magyar Államkincstár, miszerint nincs csúszás: a Kincstár honlapján viszont büszkén hirdetik, hogy december 3-án minden érintett megkapja a fizetését – a szabályozás szerinti 5-i határidőn belül. A tanárok 3-án nem láttak fizetést, és hétfő – amire már ígérték nekik – hetedike.
 
(forrás: eduline.hu)
 
További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felé...
Bővebben >>