Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A Lehel úti bankrobbantó milliárdosokat is fenyeget
2014-01-30 10:37:16
A Lehel úti bankrobbantó milliárdosokat is fenyeget

A Lehel úti bankrobbantó milliárdosokat is fenyeget

Nemcsak bankokat, hanem "pénzoligarchákat" is megfenyegetett az Őrsereg néven jelentkező, a Lehel úti robbantást magára vállaló csoport. Nyelvészek és vegyészek is elemzik a levelet.



Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke - aki múlt szerdán kapta kézhez a fenyegető üzenetet - a Bors című lapnak újabb részleteket árult el a titokzatos levélről.



"Két bankot nevesítettek, mint lehetséges célpontot. A 'pénzoligarchákat' és a hozzájuk köthető üzleti láncokat is ostorozzák, s következő célpontként egy ilyen láncot neveztek meg. A levelet átadtam a rendőrségnek, de készítettem egy közjegyző által hitelesített másolatot is. Figyelmeztetem azokat, akik veszélyben lehetnek. – nyilatkozta a lapnak Éliás Ádám.


A Blikk azt írta: 

"Vélhetően kesztyűben, körültekintő módon készítették a névtelen levelet, amely újabb robbantásokkal fenyegette meg a bankokat. A levélen nem találtak idegen ujjnyomatot, csak azokét, akiknek a kezében volt a kézbesítés után. Az írást nyelvész szakértő is elemzi, neki az a feladata, hogy a fogalmazásmódból megpróbálja kikövetkeztetni, ki írhatta az üzenetet."


A vegyész szakértő a levélpapíron keres majd olyan anyagokat, mint például DNS-mintát, amelyek alapján azonosítható lehet a magát Őrseregnek nevező szervezet tagja. Azt, hogy az újságból kivagdosott betűket a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének juttatták el, nagyon fontos nyomnak tekintik a rendőrök. Mindenkit megvizsgálnak, aki a szervezettel kapcsolatba került, a rendőrség Éliás Ádámot is kihallgatta. A gyanú szerint ugyanis ha a robbantás nem is köthető a társasághoz, a levél igen. Ugyanakkor a szövetség elnöke nem gondolja azt, hogy a január 13-ai bankrobbantás elkövetőit a soraikban kellene keresni.


A Hír24 korábbi információi szerint a fenyegető üzenetet egy dél-alföldi településen adták postára. A magát Őrseregnek nevező feladó vagy szervezet a levelet egyenesen a VÉSZ elnökének címezte. Az irományban célpontként felsorolt pénzintézetek között nem csak budapesti címek szerepelnek, hanem a levélíró az ország több pontjáról is válogatott. A levelet betűkirakással készítették: a színes betűket egyesével vághatták ki különféle lapokból, pont úgy néz ki, mint ahogyan a bűnügyi történetekben gyakorta látható darabok. Az írás a rendőröknél van, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra.


 


VID

fotó: mti

Utoljára frissítve: 2014-01-30 10:40:06

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>