Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A médiahatóság előtt a neonáci portál-féle ügye – vizsgálat indult
2019-02-21 14:41:43
A médiahatóság előtt a neonáci portál-féle ügye – vizsgálat indult

A médiahatóság előtt a neonáci portál-féle ügye – vizsgálat indult

A Vadhajtások különös anyagáról tudósító 444-et ezután megfenyegette a radikalizmusát szlogenjében nyíltan is kifejező portál: azt írták a 444 cikke alatt egy kommentben, hogy az Európai Parlamenti Választások után be fognak menni a 444 szerkesztőségébe, és ezt élőben fogják közvetíteni.

 

A Timmermans-eset után a Kontra hírügynökség kérdéseket küldött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak azzal kapcsolatban, hogy a portál egyáltalán átesett-e azon a kötelező regisztráción, amelyet minden Magyarországon működő hírportálnak indulását követően a médiatörvény szerinti határidőben meg kell tennie.

 

Az NMHH válaszában közölte, hogy a portál nem szerepel a hatóság nyilvántartásában, azaz bejelentést az oldal közzétevője nem tett. A hírügynökség szerint ebből az következik, hogy a weboldal, noha hírportál jellege van, a törvényi kötelezettségeket be nem tartva működik. Kiderült viszont, hogy az érdeklődés nyomán a médiahatóság eljárást indít Bede Zsolt, illetve az oldal ellen.

 

A sajtótermékként történő bejelentésnek azért van jelentősége, mivel ennek hiányában egyes jogászok szerint a bíróságokon a helyreigazítási perre irányuló keresetleveleket visszadobhatják, vagyis nehezebb fellépni az ott megjelenő valótlan tényállítások esetén.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>