Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A Mol és az állam közösen teszi tönkre a Dunamenti Erőművet
2014-07-08 11:56:39
A Mol és az állam közösen teszi tönkre a Dunamenti Erőművet

A Mol és az állam közösen teszi tönkre a Dunamenti Erőművet

A Mol ismét kétes ügyletekbe keveredett,  a cég és az állam közös erővel tette tönkre a Dunamenti Erőművet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja. 

 

A párt képviselője felhívta a figyelmet, hogy az állam nem kötött átvételi szerződést az erőművel, miközben a másik oldalról csak a drága orosz gázt biztosították számukra.

- A drága gázból készült áramot a Magyar Villamos Művek csak olyan áron vette át, hogy amiatt a termelés veszteségessé vált. Ennek következtében a működtetető ellehetetlenült, dolgozókat bocsátottak el és leállították a termelést – jelentette ki a politikus. 

 

Varju László arra is emlékeztetett, hogy hónap elején viszont a MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG „bagóért” megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8 százalékos többségi tulajdonrészét. Emellett az MVM csoport is tulajdonos maradt, övék a részvények 25 százaléka.  Varju László úgy fogalmazott, hogy a Mol és az MVM eközben átjátssza a MET-nek az olcsó nyugati gázt, így az olcsón tudja működtetni az erőművet.


- A DK ezért  kérdéssel fordul Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, akitől azt tudakolják, hogy az MVM ezt követően akar-e szerződést kötni az erőművel, illetve a párt arra is kíváncsi, hogy a Mol és az MVM vezetői tudják-e, hogy a tranzakció révén kik lettek a MET részéről tulajdonostársaik a Dunamenti Erőműben - közölte a DK politikusa. 

Utoljára frissítve: 2014-07-08 11:59:37

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>