Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A nagykörúti villamosok szeptember 2-től járnak ismét a teljes vonalukon
2019-08-20 18:07:45
A nagykörúti villamosok szeptember 2-től járnak ismét a teljes vonalukon

A nagykörúti villamosok szeptember 2-től járnak ismét a teljes vonalukon

Augusztus 21-től a nagy körúti villamos útvonala átmenetileg tovább rövidül, már nem fog átjárni a Margit hídon sem, hanem csak a Jászai Mari tér és a Pál utca között szállítja majd az utasokat. Szeptember másodikától azonban mind két járat a teljes útvonalán jár majd újból. A kieső szakaszokon, a Moszkva tér és a Nyugati tér, illetve a Pál utca és a Dél-budai végállomások között autóbuszok pótolják a villamosokat.

 

Augusztus 31-én hajnaltól szeptember elsején éjfélig azonban teljes vágányzár lép életbe, ezen a hétvégén a 4-es és a 6-os villamosokat a teljes hosszukban autóbuszok pótolják. A 4-es villamospótló autóbusz: Újbuda központ – Moszkva tér, a 6-os villamospótló autóbusz: Móricz Zsigmond körtér (Karinthy Frigyes utca) – Moszkva tér útvonalon közlekedik majd. A 17-es villamos szintén szeptember másodikától közlekedik a teljes útvonalán, a Bécsi út Vörösvári út sarkától a Savoya Parkig.

 

Az idei nagykörúti villamospálya-felújítás alkalmával, június közepétől szeptember elejéig a BKV Zrt. a Práter utca és a Goldmann György tér között, illetve a Széna tér és a Török utca között majdnem két kilométeres szakaszokon cserélte ki a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra az elhasználódott sínpályát.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra...
Bővebben >>