Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024-02-24 13:57:04
A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz

A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz

A Fidesz táborát sokkolta a pedofil- és kegyelmi ügy – nyilatkozta a Népszavának Pulai András. A Publicus Intézet vezetője elmondta, hogy egy nemzetközi kutatás részeként vizsgálta a magyarországi pártpreferenciákat február 13-a és 20-a között, tehát a köztársasági elnök lemondása utáni időszakban.

 

A Fidesz támogatottsága a teljes népességben 2-3 százalékponttal csökkent a Publicus előző, januári méréséhez képest, ami 150-225 ezer választó elvesztését jelenti – mondta a felmérésük adatai alapján Pulai András.

 

A bizonytalanok száma ugyanennyivel növekedett, minden más lényegében változatlan maradt. Pulai hozzátette, hogy arról nem lehet beszélni, hogy a felmérés idején a „tudás leülepedett volna a választókban”, sem arról, hogy ez a néhány százezres veszteség „beépült, megcsontosodott” eredmény lenne. A változás azonban így is jelentős ilyen rövid idő leforgása alatt – mondta.

 

A 2022-es parlamenti választás óta többször előfordult, hogy számottevően csökkent a Fidesz népszerűsége – emlékeztetett a Publicus vezetője.

 

Hasonló következett be akkor, amikor a kormány felszámolta a katázást és részlegesen megszüntette a rezsicsökkentést, vagy például akkor, amikor csúcson járt az infláció. Az ellenzéknek ezekben az esetekben minimálisan sikerült profitálnia a helyzetből, a Fidesz aztán szép lassan visszaszerezte a bizonytalanok közé vándorolt szavazóinak egy részét – tette hozzá. Véleménye szerint, bár a Fidesz így is magabiztosan vezet, de ha az ellenzék összefogva indulna az EP-választáson, akkor már döntetlenhez közeli lenne az állás.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy...
Bővebben >>