Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A szegedi egyetemen nem listáznak, csak lájkoltatnak
2013-08-03 17:53:54
A szegedi egyetemen nem listáznak, csak lájkoltatnak

A szegedi egyetemen nem listáznak, csak lájkoltatnak

Nem csupán az ELTE-BTK-n szűrik a gólyatáborba vágyó friss egyetemistákat - Szegeden  ugyan nem a listázás a trend, de aki el akar menni a csapatépítő buliba, annak jó pár HÖK által javasolt közösségi oldalt kell lájkolnia.

 

Az Átlátszó Oktatás információi szerint Török Márk, HÖK vezér saját Facebook oldalát és tizenkét másikat is lájkolni kell, amennyiben a gólya szeretne táborozni. Ez persze messze nem olyan megalázó, mint egy „Pistának jó lesz” billoggal indítani egy új közösségben, de meglehetősen időrabló, bosszantó és elgondolkodtató – mért is van erre szükség.

 

A bejegyzés szerzője úgy véli, hogy Török Márk fárasztónak tartotta a blogolást, így más forrásokat keresett önmaga népszerűsítéséhez. Ugyanakkor az oldal felhívja a figyelmet arra az érdekességre is, hogy a kötelezően lájkolandó oldalak listáján ott van egy Törpe nevű szórakozóhely, melynek üzemeltetője, az FR 1968 Kft. ellen a NAV végrehajtást rendelt el. Török Márk egy interjúban tagadta, hogy bármi köze van a céghez, ugyanakkor nehéz elsiklani afelett, hogy a cég kizárólagos tulajdonosa a H. M. Vagyonkezelő Kft., ami három HÖK-alapítvány tulajdonában áll. Az egyiknek Török a kuratóriumi elnöke, a másiknak meg az EHÖK-jogsegélyszolgálat vezetője -”a kocsmát meg biztos a nyuszi hozta”- áll a bejegyzésben.

 

Kötelező kedvelni továbbá az Espresso című felsőoktatási hírügynökség közösségi oldalát is, amely a beszámoló szerint jobbára MTI hírekből él, és valódi információt csupán akkor tartalmazott, amikor egy kissé kotnyeles újságírót kellett „a valóság teljes átértelmezésével eláztatni, és akkor még finoman írtuk körül az ordas hazugság fogalmát” – írja az Átlátszó Oktatás.

 

Az a XXI. században valahol már természetes, hogy a közösségi oldalak nagy szerepet játszanak az életünkben. Ugyanakkor több mint egy tucat oldal kötelező kedveltetése már meglehetősen túlzó, viszont garantáltan biztosítja, hogy a gólyák olyan információkat kapjanak, amelyet a HÖK előre szűr nekik.

 

-naan

Utoljára frissítve: 2013-08-03 23:20:08

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>