Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
A Toroczkai-féle provokáció – roma szemmel
2019-05-13 10:48:11
A Toroczkai-féle provokáció – roma szemmel

A Toroczkai-féle provokáció – roma szemmel

A rendőrség csak a vonulással egybekötött demonstrációt tiltotta meg, a sima tüntetést engedélyezte volna. Toroczkaiéknak ez úgy látszik, nem felelt meg. Ők vonulni akarnak mindenáron.

 

Felháborító mindenesetre, hogy a magyar média semmilyen háttérinformációt nem közöl a fenti hír kapcsán, csak azt, hogy betiltották a rendezvényt. Jó lett volna látni azon esetek listáját, amikor korábban az ilyesféle vonulgatások fizikai erőszakba és etnikai megfélemlítésbe torkollottak. Devecser is jó példa lett volna erre.

 

Ha a Mi Hazánk nevű narancs leányvállalatnak valóban őszinte lenne a felháborodása a bűnözés ellen, akkor nem annak etnikai oldalát hangsúlyozná. Ha valóban a bűnözés elleni harc lenne számára fontos, akkor nem egy nyíltan rasszista által vezetett szervezet (Betyársereg) mellett akarna tüntetni.

 

A videó, ami miatt vonulnának valóban sokkoló. Mi, roma emberek is elítéljük az értelmetlen erőszakot. Az elkövető ma már börtönben van, és az összes hasonló bűnelkövetőt is el kell zárni a bíróság közbenjárásával.

 

Azt, hogy hány romát támadnak meg a többségi társadalomhoz tartozók, hány roma veszti életét ilyen esetekben, érdekes módon sosem kerül nyílvánosságra. Nem szeretnénk, hogy degenerált náci módjára a kollektív bűnösség elvét alkalmazzák minden romára. Együtt, békességben kell előrehaladnunk, különben elveszünk. Roma is, magyar is.

 

(forrás: Bogdán FanPage)

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>