Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A törvényen kívül feletti vej
2018-11-08 12:44:32
A törvényen kívül feletti vej

A törvényen kívül feletti vej

Persze ezért is, de sokkal inkább azért, mert az “elveszett illúziók” nemzedéke számára ezzel az utolsó remény tűnt el véglegesen: az igazságszolgáltatás, a törvény előtti egyenlőség és a méltányos eljáráshoz való jog illúziója.

 

Az, amit - Thuküdidésztől tudjuk - Periklész is vallott, hangoztatva, hogy “törvényeink szerint a személyes ügyeket tekintve mindenki egyenjogú”, továbbá az, amit az Emberi és polgári jogok nyilatkozata az alábbiak szerint fogalmaz meg: „A törvény egyformán törvény mindenki számára, akár védelmez, akár büntet; és mivelhogy a törvény előtt minden polgár egyenlő, tehát minden polgár egyformán alkalmazható minden közhivatalra, állásra és méltóságra, erényeik és képességeik különbözőségén kívül egyéb különbséget nem ismerve.”

 

És amit Magyarország Alaptörvényének XV. cikke ekképp deklarál: “A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.”

 

Nos, kedves barátaim, ha eddig bárkiben is lettek volna illúziók, mostantól ne legyenek. Az ország, amelyben élünk, véglegesen elviselhetetlenné vált, s innentől kezdve senki sem hivatkozhat illúziókra, önhibáján kívüli látászavarra, miként senki sem mondhatja, hogy “adok még egy esélyt.” Akik a rendőrségnek ezt a határozatát tudomásul veszik, azok a legaljasabb bűnözőkkel cimborálnak, vagy éppen gyáva hallgatásukkal asszisztálnak a bűncselekményeikhez.

 

A rendőrségben pedig mostantól nem érdemes és nem is lehet megbízni: egy ócska és szennyes politikai játszma kiszolgáló szereplőjévé degradálta önmagát. A Fidesz-KDNP narancssárga ruhába bújtatta a rendőrséget, s innentől kezdve bármikor, bárhol, bármire felhasználhatóvá tette. Hogy a tízmillió focidrukker hazája is értse: a Felcsút a bírót felcsúti mezbe öltöztette.

 

Ha ez nem undorítja el egy cseppet sem még a felcsúti szurkolókat is, akkor lehet tovább heverészni a méltóságos urak alánk hordott trágyájában.

Utoljára frissítve: 2018-11-08 12:32:54

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>