Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A városaink kifosztása nem kormányzás
2021-01-03 21:24:00
A városaink kifosztása nem kormányzás

A városaink kifosztása nem kormányzás

Az ellenzéki pártszövetségként meghatározó pártok deklarációjukban kiemelték: az év utolsó napjaiban az Orbán-kormány több olyan döntést hozott, amellyel „éppen a legnehezebb időkben dobta le magáról a kormányzati felelősséget, és lemondott többmillió magyarról”.

 

„A karácsonyi pénzszórásban az Orbán-kormány a gazdaságvédelemre szánt források felhasználásával saját klientúráját támogatta. A járvány és a gazdasági válság kezelése helyett százmilliárdokat szórt el egyebek közt stadionra, motorsportra, a miniszterelnöki rezidencia környékére. A Fidesz hatalmi céljait szolgáló alapítvány támogatásával 100 milliárd forintnyi közpénzből csinált magánvagyont” – írták.

 

Az ellenzéki pártszövetség szerint az iparűzési adó megfelezéséről hozott kormánydöntés nem jelent érdemi segítséget a bajba került vállalkozásoknak, érdemben veszélyezteti viszont az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatásokat szerte az országban. Az önkormányzatok utolsó saját bevételének megnyirbálásával csődközeli helyzetbe sodorják a magyar települések jelentős részét. Azt is hozzátették, hogy a kormány „az ellenzéki vezetésű településeket hétszer akkora megszorítással sújtja, mint a fideszes vezetésűeket”. A megyei jogú városoknak osztott kompenzációból is kihagyták az ellenzéki polgármesterek által irányított megyeszékhelyek túlnyomó többségét – jegyezték meg.

 

Úgy értékeltek, a kormány ezzel lemond az ellenzéki vezetésű településeken élő mintegy 2,5 millió magyarról, lerombolja a magyar önkormányzatiságot. „Az Orbán-kormány az egyedüli Európában, amely járvány és válság idején nem támogatja, hanem megsarcolja az önkormányzatokat” – hangsúlyozták, hozzátéve: „az Orbán-kormány mindeközben állástalan emberek és jövőjüket féltő vállalkozások százezreit hagyja segítség nélkül. Az Orbán-kormány felelős kormányzás helyett hatalmát és klienseinek vagyonát menti”.

 

Álláspontjuk szerint a járvány utáni talpra állás, a gazdasági válságból történő kilábalás feltétele Magyarországon a kormány leváltását követő új politika, ennek keretében az önkormányzatok jogainak megerősítése és bevételeinek biztosítása, a magánvagyonná lett közpénzek visszaszerzése, „a kiváltságos kevesek gazdagodása helyett a többség javát szolgáló felelős nemzeti kormányzás”. „A demokratikus parlamenti ellenzék pártjai erre szövetkeznek.”

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>