Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Alattomos gyűlölet mindenhol - feljelentették a CEU-tüntetőkre támadó férfit
2018-11-26 15:22:43
Alattomos gyűlölet mindenhol - feljelentették a CEU-tüntetőkre támadó férfit

Alattomos gyűlölet mindenhol - feljelentették a CEU-tüntetőkre támadó férfit

Tényleg azt hiszed ennek magától vége lesz? Ennél nagyobbat nem is tévedhetsz, és erre itt az újabb bizonyíték.

 

Az erőszakos tahók országa lettünk. A gyűlölködőké. Azoké, akik egy kanál vízben is megfojtanák a másikat, csak mert máshogy néz ki, vagy éppen csak mást gondol.

 

És ezek az arcok holnap érted is eljönnek... Mert szemüveges vagy. Mert túlsúlyos. Mert öreg. Mert nő. Mert vidéki. Mert budapesti. Mert van rajtad sapka. Mert nincs. Mert van táblád. Mert nincs.

 

Nemrég még csak a "migránsok", a hajléktalanok, az egyetemisták, a lakástakarékosok, a devizások, a tanárok, az orvosok. Ma a metrón utazók.

 

És biztos lehetsz benne: nemsokára pedig te jössz. Mert kussolsz. Mert nem mered felemelni a hangod. Mert csak akkor érdekel a probléma, ha már téged érint. Addig elfordulsz. Csak nem jut eszedbe, hogy mások ugyanígy el fognak fordulni, amikor téged ver szájba egy ilyen nyomorult a metrón, csak mert nem tetszel neki.

 

Rá kéne döbbenned: nincs hova hátrálnod. Lehet, hogy neked konkrétan nem fáj, amikor a legjobb egyetemet elüldözik, de a gyereked attól még kevesebb lehetőségből választhat majd. Ha kizsigerelik az egészségügyet és az ott dolgozókat, a te szüleid és nagyszüleid ellátása válik rosszabbá. Ő fog meghalni a rosszul felszerelt kórházban egy fertőzés következtében.

 

Attól, hogy nem neked ordít ez a barom a metrón, már most tudhatod: nemsokára neked is fog majd egy másik. Úgyhogy ideje felkelni a fotelból és cselekedni. Mindegy hogy veled történik-e, de felemelni a szavad az erőszak ellen, az elnyomás ellen, az igazságtalanság ellen. A Fidesz rendszere ellen.

 

Tabajdi Péter

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>