Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Az amerikai jogvédők aggódnak Magyarországért
2014-10-14 11:00:51
Az amerikai jogvédők aggódnak Magyarországért

Az amerikai jogvédők aggódnak Magyarországért

A www.humanrightsfirst.press portál tanúsága szerint tökéletesen tisztában vannak a hazai helyzettel, így a hét végi önkormányzati választások eredményei sem érték őket meglepetésként. A néhány nappal a választások előtt közölt cikk megelőlegezte  mindazt, ami be is következett: a Fidesz mellszélességgel vezetni fog, a Jobbik pedig az eddiginél is nagyobb befolyásra tesz majd szert, megszilárdítva pozícióját.
 
"A Jobbik nem skinhead-mozgalom, hanem egy jól szervezett fasiszta párt, amelynek vezetői heves rasszista, antiszemita kijelentéseiknek, és annak az ígéretüknek köszönhetően nyerték meg választóikat, hogy letörik a romákat" - magyarázta Sonni Efron, a Human Rights First munkatársa korábban, és hozzátette: az európai szélsőjobboldali pártok közül a "legjobban teljesítő" szélsőséges szervezet a választások után komoly hatalmi tényezővé válik a magyar politikai életben.
 
Az amerikai portál egyébként rendszeresen és nagyon részletesen foglalkozik a magyarországi helyzettel. Augusztusban egy Nem vagyunk nácik, de... (A gyűlölet-pártok felemelkedése Magyarországon és Görögországban: miért is kellene az Egyesült Államoknak odafigyelnie) címmel egy 130 oldalas tanulmányt tett közzé.
 
Ebben külön fejezeteket szentel a szélsőséges mozgalmak - pl. a Jobbik, vagy a még nála is agresszívebb rokonszervezetek kialakulásának, a görög és a magyar fasizmust a háttérből támogató Oroszországnak, a magyar kormány szélsőségek megfékezésére való képtelenségének, a szabad, de mégsem tisztességes áprilisi választásoknak, stb.
 
A portál másik cikke tíz pontban foglalja össze, mi mindent tehet - vagy legalábbis kellene tennie az amerikai kormánynak a magyar és a görög fasizmus terjedésének megfékezése érdekében.
 
kiss
 
További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>