Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Az LMP hétvégi kongresszusán személyi kérdésekről is döntöttek
2017-01-16 20:30:28
Az LMP hétvégi kongresszusán személyi kérdésekről is döntöttek

Az LMP hétvégi kongresszusán személyi kérdésekről is döntöttek

Az LMP hétvégi tisztújító kongresszusán megválasztották a párt új vezetőit és a legfontosabb testületeit. A legfőbb döntéshozó szervezetbe, a kilenc főből álló országos elnökségbe új arcok kerültek, ezzel a testületben négyre emelkedett a nők száma. A két társelnök továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos, míg előbbi egyedül indult a tisztségért, az utóbbinak Csárdi Antal, a párt fővárosi képviselőjének személyében kihívója is akadt.

 

Szintén ketten vetélkedtek az Országos elnökség titkári posztjára, amelyre a tagság Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta meg Gál József pártszóvivő ellenében. A feladatot eddig ellátó Vida Attila nem indult a megmérettetésen. Szintén megválasztásra került az országos politikai tanács, az etikai, a számvizsgáló és a fegyelmi bizottság.

 

A párt politikai irányvonala lényegét tekintve nem változik, a most megválasztottak másfél évre kapták megbízatásukat. Így már ismertek azok a személyek, akik elvezetik és felkészítik a pártot a 2018-as választásokra.

 

A szentendrei időközi választásról

 

Az LMP nem szerepelt jól a szentendrei hetes választókörzetben január 15-én lezajlott időközi referendumon. Mint hírportálunk beszámolt róla, országos szinten is érdekes, mondhatni szokatlan felállás volt az indulók tekintetében. A Fidesz-KDNP, a helyben igen népszerű Társaság az Élhetőbb Szentendréért (TÉSZ), az LMP és a Munkáspárt mérettette meg magát.

 

A kormánypárt képviselőjelöltje 339 szavazattal nyert, akit a TÉSZ jelöltje 298 vokssal követett. Az LMP győzelmét 17-en, míg a Munkáspártét 2-en akarták. Az LMP 2,6%-os szereplését több dolog is befolyásolhatta. A városban egyébként igen népszerű TÉSZ sem ígérhetett annyit, mint a kormánypárti jelölt, így a politikában kevésbé járatosak joggal gondolhatták azt, hogy a civilek helyett a város képviselőtestületében egyébként is túlsúlyban lévő FIDESZ-KDNP színeiben indulót támogatva járnak jól.

 

Akik viszont a kormánypártokat nem kedvelik, azok nyilván a joggal esélyesnek gondolt civilszervezetet támogatták. Így az LMP-re csak azok szavaztak, akik kifejezetten támogatják a pártot. Az eredmények tükrében az is kiderült, hogy az LMP szavazói, ha mind a TÉSZ-t támogatják, akkor sem lett volna elég a Fideszes jelölt politikai megverésére. Ehhez tartozik az is, hogy, mint hírportálunk korábbi riportjában megírtuk, a zöldpárt kifejezetten örült volna, hogy ha nem ők, akkor a TÉSZ jelöltje kerüljön be a városi képviselőtestületbe.

 

Kertész Z István/fotó: LMP sajtó

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>