Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Huba napja van.
Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak
2019-01-21 17:44:23
Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak

Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak

Azt most még nem lehet tudni, hogy az ügyészség hogyan hozta meg azt a döntését, miszerint a MTVA (közmédia) székházában december 16-17-én történtek esetében csak az intézmény feljelentését fogadta el és indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az országgyűlési képviselők feljelentésére, például a fegyveres biztonsági őrök fellépése és a jogszabályban rögzített munkájuk akadályozására viszont úgy reagált az ügyészség, hogy az ottaniak csak a munkájukat végezték. Az ellenzéki pártok hevesen tiltakoznak.

 

Jelen pillanatban az ügyészségnek van a legtöbb adata, mert nála van az összes feljelentés. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy jogszerűen és nem politikai nyomásra jár el.

 

Az biztos, hogy a büntető törvény könyv szerint a következő személyek minősülnek hivatalos személynek: a köztársasági elnök, az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi szószóló és a Magyarországon megválasztott európai parlamenti képviselő valamint az alkotmánybíró.

 

Nem lehet tudni, hogy az ügyészség szerint az országgyűlési képviselő hogyan tud nem hivatalos személyként eljárni ilyen esetekben. Országgyűlési képviselői minőségében, a róla szóló törvény keretei között akart információhoz jutni, a szervezet vezetőjével egyeztetni, ami az országgyűlési képviselő hivatalos munkája, és e tekintetben egyértelműen hivatalos személynek minősül.

 

Polt megint az erőszak oldalára állt – írja az MSZP sajtószolgálata

 

„A Polt-féle ügyészség szerint jogszerű volt az, ahogyan fegyveres biztonsági őrök erőszakkal léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben az MTVA székházában. Sajnálatos módon ezen meg sem lepődünk egy olyan legfőbb ügyésztől, akinek a családja rajta van a Fidesz fizetési listáján.

 

Az ügyészség korábban a Nemzeti Választási Irodánál kopasz verőemberek bevetéséhez asszisztált, most pedig már abban sem lát kivetni valót, ha fegyveresek alkalmaznak erőszakot fegyvertelen ellenzéki képviselőkkel szemben. Sőt! Koholt vádak alapján most már az ellenzéki képviselők ellen nyomoz a fideszes ügyészség.

 

Polt pártszolgálatos Péter szolgalelkűségével ismét átlépett egy határt, de tovább küzdünk az igazságért, ezért az ügyészség eljárása ellen panasszal élünk, és pótmagánvádat nyújtunk be a bíróság felé” - ál az MSZP kiadott közleményében.

 

Az ügyészség a Fidesz politikai megrendeléseinek végrehajtói állítja a Lehet Más a Politika 

 

Egyértelmű, hogy mindez nyílt politikai állásfoglalás volt az ügyészség részéről, hiszen a képviselők hivatalos személyek, velük szemben legfeljebb a rendőrség intézkedhetett volna, de ők be sem mehettek az épületbe.

 

Az ügy miatt, az események másnapján feljelentést tettünk, mert egyértelmű volt számunkra, hogy a biztonsági cég törvénytelenül lépett  fel, amikor fizikai erőszakot alkalmazott országgyűlési képviselőkkel szemben. Az ügyészség a mai állásfoglalásával sokadszorra bizonyította, hogy nem egy független bűnüldöző szerv, hanem a kormánypárt takarító szolgálata, amelynek feladata tisztára mosni a Fideszt és a kormányt.

 

A Fidesz egyre több eszközt vet be, hogy megfélemlítse az ellenzéki képviselőket és megakadályozza őket a munkavégzésben. Az LMP folytatja a harcot, és a jövőben is minden törvényes eszközzel élni fog, hogy rámutasson a sorozatos törvénysértésekre.

 

A Párbeszéd szerint Polt Péter legfőbb ügyész ismét bebizonyította, hogy a Fidesz katonája

 

Az a tény, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az MTVA-székházbeli események kapcsán elutasította az ellenzéki politikusok feljelentéseit, ugyanakkor az MTVA által tett feljelentések miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, azt mutatja: Polt Péter egy normális demokráciában legfeljebb kecskét vezethetne, nem ügyészséget – összegezte véleményét a párt.

 

Kertész Z István

További híreink
Amúgy tényleg: hova lett Kálmán Olga, aki megígérte, hogy Karácsony mellett kampányol...?
Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció átmeneti és zajos sikere, amelyet Dobrev Klára uniós berobbanása jelentett, mintha némileg feleslegessé tette volna a DK-favorit e...
2019-08-17 14:01:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Meghalt a másik „szelíd motoros” is
Los Angelesben pénteken elhunyt Peter Fonda amerikai filmszínész-rendező – jelentette be a sztár családja pénteken este kiadott közleményében. Fonda 79 esztendős volt.
2019-08-17 14:00:57, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Üres kassza várja a következő budapesti főpolgármestert
Kisöpörték Budapestet, drámai mértékű a hiány. A bevételek nem elegendők a minimális fejlesztésre sem.
2019-08-16 13:08:13, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Valóságos zarándokhellyé vált annak a 68 éves asszonynak a tanyája, aki hétfőn különösen kegyetlenül végzett a...
Bővebben >>