Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Az Új Magyarország homofób megnyilvánuláshoz használta a WWF pandáját
2014-03-26 10:22:14
Az Új Magyarország homofób megnyilvánuláshoz használta a WWF pandáját

Az Új Magyarország homofób megnyilvánuláshoz használta a WWF pandáját

A WWF magyarországi vezetése megdöbbenve értesült arról, hogy az Új Magyarország Párt (ÚMP) a természetvédelmi civil szervezet közismert védjegyét, a panda logót használja a kampányában. 


A WWF pandás logóját használja kampányában az ÚMP, amellyel veszélyezteti a civil szervezet általánosan pozitív megítélését és hírnevét - közölte a WWF.

 

Az ÚMP Facebook-oldalán és néhány plakáton használta a szervezet védjegyét: - Ezért minden jogi eszközzel fel kívánunk lépni a WWF logó jogszerűtlen, politikai célú felhasználása ellen, gátat szabva a további jogsértéseknek - jelentette ki Fáth Ákos, a szervezet magyarországi ügyvezetője közleményében.

A természetvédelem jelképeként jól ismert panda logója világszerte jogilag védett, annak használatára csak a szervezet jogosult - közölte a WWF.

 

 

A logó mellé az ÚMP a következőket írta a Facebook-posztján: „Magyar, dolgozik, heteroszexuális - Kihalásra ítélve? Nem! Új Magyarország Párt”. 

A WWF-nél azt írták, a leghatározottabban elhatárolódnak minden politikai kampányüzenettől, politikai párttól vagy politikai mozgalomtól. Ezen kívül - mint nyitott, együttműködő, sokszínű természetvédelmi civil szervezet - szintén elhatárolódnak mindenféle rasszista, homofób, részrehajló, kirekesztő magatartástól és propagandától is.


- Ez egy önmagát adományokból fenntartó civil szervezet számára különösen kritikus, és egyértelmű veszélyt jelent a működésünkre. 
Nemcsak jogszerűtlennek és felháborítónak tartjuk, hogy egy, a természetvédelem ügyéért küzdő szervezet jelképét bárki szélsőséges, kirekesztő ideológiák terjesztésére, népszerűsítésére használja fel, de védjegyünk etikátlan felhasználása a WWF általánosan pozitív megítélését, a hírnevünket is rontja - írta Fáth Ákos.

 
A korábban teljesen ismeretlen, 2013-ban alakult ÚMP célja saját állítása szerint az, hogy "tükröt tartson a mai közélet szereplői elé". Programját a honlapja szerint három pontban foglalta össze: ne szemetelj, ne pazarolj, és kérjél mindig számlát. Budapesten és 16 megyében sikerrel állított összesen 50 egyéni jelölteket, így országos listájuk is van. Az ÚMP-t egyébként Zuschlag Jánossal is kapcsolatba hozták, igaz, a párt kommunikációs vezetője, Racker Béla március közepén a Kossuth Rádióban cáfolta, hogy Zuschlag ténykedett volna a párt körül. 


Utoljára frissítve: 2014-03-26 10:23:54

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkoz...
Bővebben >>