Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Balesetveszélyes ötlettel álltak elő a BKK-nál
2014-05-15 13:40:04
Balesetveszélyes ötlettel álltak elő a BKK-nál

Balesetveszélyes ötlettel álltak elő a BKK-nál

Akár életveszélyes is lehet a BKV-buszok szélvédőjére, pontosan a sofőr elé ragasztott mintegy fél méter hosszú felirat: elsőajtós felszállás.


A járművezetők többször is panaszkodtak az életveszélyes megoldás miatt, de az ötletgazda, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem tágít, a BKV vezetése pedig mossa kezeit: ők csupán végrehajtanak.

A járművezetők nem értik, ki hozhatott ilyen dilettáns és ostoba döntést. De bárki volt is, biztosan nem vezet, nemhogy buszt, de még autót sem – szögezi le Nemes Gábor, a BKV-nál működő egyik legnagyobb érdekvédelmi tömörülés, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke.

 

Amellett egyébként, hogy a tábla rossz helyen van, a zöld színű feliratok napsütésben ráadásul zavaróan tükröződnek, vakítják a mögötte ülő sofőrt, rosszabb fényviszonyoknál viszont egyszerűen holt térré alakítják a busz előtti sávot, az egyik legveszélyesebb zónát.


Nemes Gábor elmondta, az EKSZ többször is kérte a cégvezetést, hogy ragasztassa máshová a feliratokat, de hiába. Hamarosan több száz sofőr fog csökkentett látótérrel vezetni, s több ezer utas kerülhet veszélybe. Van olyan buszvezető, aki nem hajlandó így dolgozni, önkényesen átragasztotta a feliratot, de félő, ezért előbb-utóbb büntet a BKK.



fotó: eksz.hu


További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>