Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Ban Ki Mun: A mészárszék is emberibb, mint Aleppo
2016-10-01 17:00:38
Ban Ki Mun: A mészárszék is emberibb, mint Aleppo

Ban Ki Mun: A mészárszék is emberibb, mint Aleppo

A szíriai kormányerőket katonailag is támogató Oroszország közölte, hogy támogatna egy 48 órás fegyvernyugvást, hogy a segélyszervezetek mentsék, aki még menthető.

 

- Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) evakuálási forgatókönyveinek alkalmazása most a legfontosabb, mert ki kell menteni a sebesülteket a városból. Egyértelmű, hogy minél hamarabb ki kell menteni őket a rommá lőtt Aleppóból – mondta Ezzeldin Ramzy, az ENSZ egyik szíriai képviselője.

 

Az aleppói orvosok és egészségügyi személyzet 95 százalékát vagy megölték, vagy elfogták, vagy elmenekültek az Orvosok az Emberi Jogokért ( Physicians for Human Rights) szervezet szerint.

 

- Aleppo keleti részén csupán egy nőgyógyász dolgozik a nők ellátásán, és két gyerekorvos maradt csak. Aneszteziológus egy sincs már, orvosból összesen talán harminc lehet – mondta Abd Abrahman Alomar, a szíriai orvosi társaság (SAMS) munkatársa.

 

Az ICRC összesítése szerint viszont a harminc sem valósághű adat, jó, ha 14 orvos maradt Aleppóban. Pedig a pusztító erejű támadások miatt most van igazán szükség a mentésre. A sebesültek ellátása sokszor a romok között, az utcán zajlik, mivel az egészségügyi létesítményekben is nagy károk keletkeztek.

 

Euronews.com

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>