Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Beleröhög az arcodba a rendszer – te pedig még mindig egy demokráciában képzeled magad
2022-07-17 17:37:46
Beleröhög az arcodba a rendszer – te pedig még mindig egy demokráciában képzeled magad

Beleröhög az arcodba a rendszer – te pedig még mindig egy demokráciában képzeled magad

Ugyanis sokaknak a diktatúra, mint fogalom, egybeesik a nyílt terrorral, a rendőrállammal, az egypártrendszerrel, a vasfüggönnyel. Így könnyedén el lehet hitetni velük és veled is, hogy Magyarországon még demokrácia van. Hiszen szabadon írogathatsz a neten, nem jön érted a fekete autó, hajnalban nem kapsz csengőfrászt, kimehetsz az utcára tüntetni, szavazhatsz ellenzéki pártokra és oda utazol, ahová csak akarsz. Van egy rossz hírem a számodra. Ez csupán szemfényvesztés. Pórhintés a nép szemébe. A te szemedbe is.

 

Történetesen Magyarországon a diktatúrának egy kifinomultabb verzióját építette ki a rendszer. Formájában autoriter, tartalmában rejtett. Ez nem a szuronyok diktatúrája, hanem a törvények terrorja. A rendszer a korlátlan közjogi hatalom birtokában az alkotmányt és minden törvényt a saját céljai szerint alakít át. Azt foglal törvénybe, amit az úri kedve és az aktuális érdeke diktál.

 

Ez a jognak a rémuralma. Nincs jogállam és nincs jogbiztonság. Bármit és bármikor bevezethet vagy eltörölhet ez a rendszer. Nincsenek fékek és ellensúlyok. Nincs alkotmánybíróság, bábszínház van a helyén. Nincs államfő, kesztyűbáb van a helyén. Nincs parlament, törvénygyár van a helyén. A rendszer propagandája pedig 12 éve szisztematikusan mossa át a nép agyát. A tiédet is.

 

Egy ilyen jellegű diktatúra csak addig marad fent, amíg a polgárok betartják a törvényeit és engedelmeskednek a szabályainak. Ez a rendszer nem börtönözhet be ezreket és 10 ezreket. Nem lövethet a tömegbe. Ahhoz előbb ki kell léptetnie az országot az Európai Unióból. Be kell tiltania minden utcai megmozdulást. Rendkívüli állapotot kell bevezetnie. Fel kell oszlatnia az ellenzéki pártokat. Le kell zárnia a határokat. Ez a rendszer nem tud nyílt terrort alkalmazni a néppel szemben. Még.

 

Ugyanis minden diktatúra, bármilyen változatú is, egy idő után elfajul. Nem marad már semmi erkölcsi korlát és jogi gát. Magyarország ennek még csak az elején jár. Ne várd meg, amíg a végére jut.

 

Eljött a polgári engedetlenség ideje.

 

Végh Edvárd

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>