Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Besúgó volt a szélsőjobbos rocker
2016-09-24 16:40:32
Besúgó volt a szélsőjobbos rocker

Besúgó volt a szélsőjobbos rocker

Az anyagot a Jobbik-közeli N1TV riportere, Kisberk Szabolcs készítette: a videóból az elején kiderül, a most nyilvánosságra került, egykori állambiztonsági dokumentumok szerint a skinhead zenekarként induló, de ma már nemzeti rockban utazó Egészséges Fejbőr énekeseként ismertté vált Petrovityot 1988-ban egy verekedés miatt hallgatták ki a rendőrök, mire az énekes egy kézzel írt önvallomásban számolt be az ügyről, együttműködést ígért és többeket is megnevezett a skinheadek közül.

 

Először csak a pályája kezdetéről és a meggyőződéses kommunista édesapjáról sztorizik, aztán fokozatosan terelődik a szó a bunyókra, és arra, hogy Petrovitynak miért nem voltak rendőrségi ügyei a balhéiból. Elmondja, hogy az édesapja révén kerülhetett katonaként a határőrséghez, ahová csak politikailag megbízható fiatalokat soroztak be.

 

Ekkor (a videón 17:20-nál) veszi elő Kisberk a papírt, és megkérdezi Petrovityot, emlékszik-e rá, mire a válasz: "Hát nem. De ez az én aláírásom." A jelenetet rendkívül kellemetlen nézni is: ahogy Petrovity szembesül azzal, hogy megnevezett benne másokat is ("Atyaúristen!" - mondja), azt viszont tagadja, hogy be lett volna szervezve.

 

(index.hu; kép: a zenekar honlapjáról)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>