Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Botrány, ha megúszható a Questor-botrány
2016-05-18 15:30:48
Botrány, ha megúszható a Questor-botrány

Botrány, ha megúszható a Questor-botrány

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke az ATV Start című műsorában felidézte, hogy a Fővárosi Törvényszék hiánypótlásra szólította fel az ügyészséget, mert hiányosnak tartja a Quaestor-botrány vádiratát. Április elején az ügyben eljáró bírói tanács visszadobta vádiratot a főügyészségnek, ezután a nyilvánosságban vita bontakozott ki a törvényszék vezetése és Ibolya Tibor főügyész között arról, hogy megfelelő volt-e a benyújtott vádirat előkészítése, szükség van-e hiánypótlásra.

 

Varju emlékeztetett, hogy a hónap végén lejár a hiánypótlás határideje, aminek hiányában meg is szűnhet az eljárás. A baloldali párt szerint úgy tűnik, hogy az ügyészség szándékosan nem sieti el a dolgot, így a tettesek megúszhatják az utóbbi évek legnagyobb, több mint 200 milliárdos csalását. A politikus azt is felidézte, hogy a napokban váratlanul meghalt a Quaestor-ügyön dolgozó egyik ügyész. A fiatal férfi azt a csoportot vezette, amely a milliárdos csalás ügyén is dolgozott.

 

A DK alelnöke az ATV-ben elmondta: pártja nem akar vádaskodni, ugyanakkor szerintük Polt Péternek válaszokat kell adnia bizonyos kérdésekre az ügyész halálával kapcsolatban, például, hogy mi okozta a halálát.

 

Ha ez nem történik meg, akkor a párt szerint gyanússá válik a tragikus hirtelenséggel bekövetkező haláleset./.../

 

(atv.hu)

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>