Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Budaörs nem fél Orbántól – fellázadtak a pedagógusok
2019-04-10 12:28:11
Budaörs nem fél Orbántól – fellázadtak a pedagógusok

Budaörs nem fél Orbántól – fellázadtak a pedagógusok

A tervek szerint a következő két napban a nyílt levelet a budaörsi pedagógusok az aláíróívvel együtt eljuttatják az ország összes nevelési, oktatási intézményébe és arra kérik a tanárokat, hogy írják alá, amennyiben egyetértenek a tartalmával.

 

A levelet május folyamán tervezik átadni Orbánnak.

 

Szakmai állásfoglalásukban azt követelik, hogy azonnal hozzák meg azokat a döntéseket, melyek lehetővé teszik, hogy a pedagógusbérek számítása ne az úgynevezett vetítési alapból, hanem a mindenkori minimálbérből történjen, és jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét is.

 

Továbbá, hogy a lehető legrövidebb időn belül, kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről – idézi a részleteket a Budaörsi Infó.

 

A levél szerint ezeknek az egyeztetéseknek akkor lesz értelme és pozitív hozadéka, ha nem lesznek diktátumok, és minden kérdést – fenntartás, működtetés, centralizáció, autonómia, óraszámok, túlóra kifizetés, tankötelezettségi korhatár, szabad tankönyvválasztás, önálló minisztérium, pedagógus életpálya… stb. – érintenek.

 

A levelet aláíró budaörsi pedagógusok szerint csak abban az esetben lehetséges az oktatás eredményességének helyreállítása illetve javítása, amennyiben ezekről a kérdésekről hajlandóak a szakma és az érintettek bevonásával érdemi konzultációra, és készek elegendő forrást biztosítani az oktatás számára.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>