Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Judit napja van.
Bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép: még tart a tiltakozás a Szabadság téren
2014-06-20 08:18:42
Bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép: még tart a tiltakozás a Szabadság téren

Bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép: még tart a tiltakozás a Szabadság téren

A Szabadság térre tervezett, többek közt az MTA, történészek, politikusok és közéleti személyiségek által elfogadhatatlannak tartott emlékmű elleni tiltakozásom ma Bach Szilvia parodista és Miklósi László a Történelemtanárok Egyletének elnöke szólalt fel.

 

Bach Szilvia humorista, parodista pedig Partizán Ellenzéki Monokabaréjából egy saját maga által írt Csurka István verset adott elő Latinovits Zoltán hangján. Ez után viszont becsöngettek. Legalábbis a pódiumra lépő Miklósi László erre hívta fel a figyelmet a beszéde kapcsán.

A Történelemtanárok Egyletének elnökét a tér oszlopai a szabadság töredezett oszlopaira emlékeztették. Mint mondta mindaddig kell tiltakozni, amíg ezeket ki nem tudjuk egészíteni. 


Az oszlopokat övező hasonlatvilág egyébként elég színes, Mohácsi Andrást szobrász - Párkányi Raab egykori osztálytársa - szerint az oszlopfők leginkább palacsintasütőre emlékeztetnek.

 

 

Miklósi arról beszélt, hogy már a Neandervölgy óta él az emberek fejében a jók-rosszak ellentétpár, de Magyarországon, egészen sajátos módon, mi valahogy mindig a jók oldalára helyezzük magunkat.

„Ők furkósbottal jöttek, igaz hogy mi is, de igazunk nekünk volt” - mondta Miklósi, aki szerint már ideje lenne kijönni a Neandervölgyből.

 

A szobrot övező komplex problémát pedig egy egészen egyszerű megoldással oldaná meg:

- Tessék megkérdezni egy jobban felkészített hatodikost, ő már tudja mi a különbség a mítosz és a valóság között. Hozzátette, hogy egy nyolcadikos pedig már azt is tudja, hogy:

 

„Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép...”

 

- A felnőttek többsége sokat tanulhatna a diákoktól! -fejezte be Miklósi tanár úr.

 

 


Végül a tüntetők beolvasták a Hírhatár tájékoztatását, mely a június 26-i közmeghallgatás tárgyára hívta fel az olvasók figyelmét. Ma Závada Pál, holnap pedig Fischer Ádám várható a térre, aki pedig egy kis kórust fog vezetni, mely az Örömódát, mint az EU himnuszát énekli el a téren.VéDé

Utoljára frissítve: 2014-06-20 08:20:35

További híreink
Zaklatási botránnyal gyanúsítják a mélykonzervatív Dörner György vezette színházat
Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.
2019-12-07 16:03:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan tanítsuk meg a gyereknek, hogy mennyi is az idő?
Az idő fogalmával már egészen kis korban megismerkednek a gyerekek, hiszen az “5 perc múlva indulni kell“, vagy a “csak 20 percet kell várnunk“ már igen korán ismerős mon...
2019-11-21 19:26:08, Hírek, Aktuális Bővebben
Miért olyan népszerűek a TV reklámos játékok?
A kérdés természetesen költői, hiszen mind tudjuk, hogy a TV óriási hatást tud gyakorolni a gyerekek választására. Éppen ezért szülőként nagyon meg kell válogatnunk, hogy...
2019-11-21 16:32:16, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megnyílt a hosszúhetényi Hosszú Tányér gourmet-ház.
Bővebben >>