Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Csak egy kicsit volt szar Fürednél
2014-07-10 10:15:52
Csak egy kicsit volt szar Fürednél

Csak egy kicsit volt szar Fürednél

A Balaton vízminősége jelenleg kiváló, a júniusi, balatonfüredi úszóversenyt követő megbetegedéseket lokális szennyeződés okozta - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön. Szóval csak kicsit volt szar, egyébként pedig figyeljenek a strandok. 

 

 

Az ÁNTSZ közleményében kiemelte: az úszóversenyt követő megbetegedésekkel kapcsolatban lezárultak a vízvizsgálatok. Az Országos Környezetegészségügyi Intézetben elvégzett elemzések igazolták a humán calici vírus jelenlétét, de azt is megállapították, hogy a szennyeződés szűk területet érintett. Hozzátették: a fertőző forrás felderítésére még tartanak a járványügyi vizsgálatok. A strandok üzemeltetőinek kötelessége, hogy rendszeresen önellenőrző vizsgálatokat végezzenek, a víz minőségét és a strandok higiénés állapotát az egészségügyi hatóság is folyamatosan figyelemmel kíséri, ellenőrzi - írták.

 

A nem kijelölt fürdőhelyeken fürdőzést a Balaton térségében sem javasolja az ÁNTSZ, mivel - mint írták - ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik.

 

A június 21-i, a magyar úszás napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó Európa Kupa-verseny, illetve a csaknem 3500 amatőr és profi sportoló részvételével megtartott Samsung Olimpiai Úszófesztivál után többen megbetegedtek. Az olimpiai bajnok Risztov Éva mellett a verseny férfi győztesét, Gyurta Gergelyt is kórházba kellett vinni.
 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének hidrobotanikai osztályvezetője, Présing Mátyás június 24-én a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a népegészségügyi szolgálat a rendezvény előtt két nappal vett minta alapján versenyre alkalmasnak ítélte a vizet, ám ez alatt a két nap alatt is bármi történhetett. Nagy partszakaszról van ugyanis szó, ahol tömegek fordulnak meg és intenzív a fürdőélet - tette hozzá.

 

fotó: origo

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>