Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Csaknem egymilliárd forint profitot kaszáltak a Schadl Györgynek kenőpénzt fizető végrehajtók
2022-06-13 19:50:34
  Csaknem egymilliárd forint profitot kaszáltak a Schadl Györgynek kenőpénzt fizető végrehajtók

Csaknem egymilliárd forint profitot kaszáltak a Schadl Györgynek kenőpénzt fizető végrehajtók

Hét önálló bírósági végrehajtó is gyanúsítottja annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a végrehajtók elnöke a főszereplő. Az ügyészség szerint kinevezésükért cserébe összesen 884 millió forinttal vesztegették meg Schadlt. Noha az összeg jelentős, a korrupcióval gyanúsított hatósági személyek irodái 954 milliós nyereséget termeltek csak 2021-ben, amiből 763 millió forintot fel is vettek a végrehajtók. Az, hogy egy év alatt többet hoztak a konyhára a végrehajtói irodák, mint amennyi a gyanú szerint az elnöknek juttatott csúszópénz volt, azt jelzi, hatalmas üzletről van szó – írja a 24.hu.

 

A frissen megjelent mérlegek alapján, a hét végrehajtói irodából öt rekordnyereséget ért el 2021-ben. A hét végrehajtó kilétét az ügyészségi adatokból és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) honlapján megjelent információk alapján azonosította be a portál, ezután lehetett kibogarászni a céges adatokból, mennyit is kerestek tavaly.

 

A gyanúsítás alapján, a legtöbb csúszópénzt – 254 millió forintot – a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó, M. Eszter fizette 2018. november és 2021. május között az MBVK elnökének. Irodája számára a tavalyi volt a legsikeresebb üzleti év, ami 148 millió forint profitot hozott. Az összegből 52 milliót vett fel a végrehajtó, 95 milliót pedig a társaság eredménytartalékába helyezett el. M. Eszter irodája 2018-as alapítása óta összesen 429 millió forint nyereséget ért el, miközben ő 254 millió forintot juttatott az ügyészség szerint kenőpénzként Schadlnak, amiből aztán Völner Pálnak is jutott.

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>