Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Csapó, ennyi: aláírtuk a paksi gigahitelt
2014-04-01 12:04:25
Csapó, ennyi: aláírtuk a paksi gigahitelt

Csapó, ennyi: aláírtuk a paksi gigahitelt

Oroszország és Magyarország aláírta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű állami hitelnyújtásról szóló kormányközi megállapodást.

 

Az orosz kormány március 10-én hagyta jóvá a kormányközi megállapodás tervezetét és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök utasítást adott több tárcának, valamint a Vnyesekonombanknak és a Roszatomnak, hogy folytassanak tárgyalásokat az egyezmény aláírásáról - számolt be a Vedomosztyi című orosz napilap. 


A hír igaz – erősítette meg  Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden a kormányszóvivői sajtótájékoztatón a megállapodásról szóló információkat. A megállapodást az Országgyűlés elé terjesztik, a megalakuló parlament tárgyalhatja meg azt. A dokumentumot Brüsszelnek is rendelkezésére bocsátották.

 

Az orosz kormány március 10-én hagyta jóvá a kormányközi megállapodás tervezetét és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök utasítást adott több tárcának, valamint a Vnyesekonombanknak és a Roszatomnak, hogy folytassanak tárgyalásokat az egyezmény aláírásáról.

Március közepén Lázár János azt mondta, a kormány az Országgyűlés elé fogja terjeszteni az új paksi blokkok építésével kapcsolatos hitelmegállapodást, miután azt az orosz kormány elfogadja.

Utoljára frissítve: 2014-04-01 12:30:41

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>