Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Dalolva szép az élet – dúdolják a zöld-foki-szigeteki pénzmosók
2019-03-29 11:26:37
Dalolva szép az élet – dúdolják a zöld-foki-szigeteki pénzmosók

Dalolva szép az élet – dúdolják a zöld-foki-szigeteki pénzmosók

Magától értetődő, hogy a közeli testvérköztársaságba átugrik személyesen Magyarország miniszterelnöke a hozzáillő külügyminiszterével, hogy közöljék a testvéri Zöld-foki-szigetek vezetőjével, hogy milyen megnyugtató kis hazánk számára, hogy a szigeteken már megszűnt a rabszolgakereskedelmi tranzit és milyen igen nagyon bátrak a néger elvtársak, hogy nyíltan keresztények és már embert sem esznek – ez Magyarország szempontjából kifejezetten gyümölcsöző tény, elvégre odamentek és egy darabban vissza is jöttek a magyar pajtások.

 

Az pusztán a geopolitikai véletlenek összjátéka, hogy a közeli baráti szigetekország kellő távolságra van a kínosan precízen és uniós normák szerint adminisztráló svájci banki bürokráciától, no pláne az uniós számviteli normáktól.

 

Simán eláshatnak bármely árnyas banánfa tövébe akár két kiló nyersgyémántot is, mint hungarikumot.

 

No de nem ezért érkezett villámlátogatásra Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter hivatalos látogatásra a Zöld-foki-szigetekre.

 

 

Hanem kifejezetten azért, hogy a külügyminiszter elmondhassa az MTI-nek, hogy Afrika jelentősen hozzájárul majd a globális gazdasági növekedéshez az elkövetkező időszakban, és azt „a jövő lehetőségeinek kontinensének” nevezi. Elvégre Magyarországnak olyan afrikai országokkal kell együttműködnie, akik hajlandóak a közös megegyezésre (lásd – 2 kg nyersgyémánt pl.).

 

Magyarország külügyminisztere szerint a Zöld-foki-szigetek jó keresztény ország és „nagy tiszteletet tanúsítanak Magyarországgal szemben..." – pláne, ha megmutatják nekik a térképen, merre is van.

 

 

Ezt az együttműködést pedig rögvest meg is kell alapozni, első körben 35 millió euró biztosításával, mondjuk a „teljesítés” rovatba írjuk azt (lásd – 2 kg nyersgyémánt No.2), hogy a szigetország mezőgazdasági, öntözési és vízgazdálkodási beruházási projektjeire, hogy szép zöld legyen Afrika, mert ölég poros már egy jó ideje.

 

Sőt: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mindezt virágos-dalos jókedvében azzal is meg tudta még fejelni – hiába na, nemhiába volt focista -, hogy a Glóbusz legideálisabb kulturális táptalaja a méltán híres és Afrikában is rajongott szellemi értékünk, a Kodály-módszer elültetésére bizony a Zöld-foki-szigetek tápanyagban dús talaja.

 

Amint bölcs miniszterelnökünk közösségi oldalán böcsületes parasztgyerekként nyíltan a tenyerünkbe is csap, miszerint „óóó-óóó Afrika, szóba sem jöhet Skandinávia...”.

 

Naná – ott kérnek még személyit a banki tranzakciókhoz.

 

Szegény hazám, eljutottunk odáig, hogy én szégyellem magam helyetted, hogy fele királyságod csontig benyalja ezt az egész vasvillára való gané banda pofátlanságát.

 

(szabadhir.hu)

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>