Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Durván aláztak a kórházban egy vajúdó roma nőt
2017-02-04 18:15:24
Durván aláztak a kórházban egy vajúdó roma nőt

Durván aláztak a kórházban egy vajúdó roma nőt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban egy évvel ezelőtt aláztak meg szülés közben egy roma nőt: elmondása szerint a szülésznő vajúdás közben rászólt, ha még egyszer felkiált, felpofozza és az arcába nyomja a párnát - írja az Index.

 

A nő szülés után elnézést kért, amiért kiabált vajúdás közben, erre az orvos azt mondta, ha még egyet kiabált volna, behívja a pszichiátert, elviteti tőle a gyerekét, és "nem lesz gyese", mert "a cigányok úgyis csak a pénzért szülnek."

 

A nő az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordult. A vizsgálat során a miskolci kórház orvosigazgatója azt mondta, a nőt szidalmazó kijelentések nem hangoztak el, ezt állította egy nyilatkozatban a szülésnél jelen lévő öt ember is./.../

 

A hatóság most mégis a nőnek adott igazat, miután következetesen ugyanúgy idézte fel a történteket, a tárgyaláson egyértelműen azonosította a szereplőket, a belső vizsgálat nem volt pártatlan, a nő elállt az anyagi követeléstől, csak bocsánatkérést várt és azt, legközelebb ilyen ne forduljon elő senkivel.

 

Az EBH a kórházat 500 ezer forintra büntette.

 

(kép: illusztráció)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>