Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Egyedülálló magyar találmány pilótáknak
2016-01-01 21:20:33
Egyedülálló magyar találmány pilótáknak

Egyedülálló magyar találmány pilótáknak

A laza ötletelésnek indult Aero Glass projekt ötletgazdája Maróy Ákos vállalkozó, szoftver- és médiaművész, pilóta a Nyeromagyarok.hu oldalnak adott interjúban úgy fogalmazott: az okosszemüveg segítségével nem egy tableten például, hanem a valóságra vetítve látja egy szerelő vagy egy pilóta, hogy mi épp a feladata, melyik csavart hova kell szerelni,stb.

 

A Maróy cége, a főleg webes fejlesztésekkel foglalkozó EU Edge Kft. által kifejlesztett, okosszemüveggel használható alkalmazás, az Aero Glass lényege, hogy nagy távolságra eső objektumokat, információkat terjeszt ki valósághűen, 3D mélységben a még belátható térre vetítve: domborzati viszonyokat, szabad szemmel nem látható pontokat, településeket, tervezett útvonalat rajzol digitálisan a légtérbe, ezzel segítve a pilóták munkáját.

 

A magyar találmány teljesen úttörőnek számít a szakmában: egyelőre még sehol nem viselnek pilóták okosszemüveget – mondta Maróy Ákos a 168 Óra online-nak. Hozzátette: a cég egyelőre kísérleti stádiumban lévő eszköze hasznos lehet magán- és utasszállító pilóták, légitársaságok, repülőgép gyártók számára is.

 

(168ora.hu nyomán; kép: nyeromagyarok.hu)

További híreink
AZ OTTHON ITT VAN - Koncert magyar slágerekkel
Nyárindító koncert a MOLA-ban!
2017-05-25 19:00:51, Hírek, Színes Bővebben
Másodszor nyílik ki a Művészbejáró
Ismét a kulisszák mögé invitálja a közönséget a Pannon Filharmonikusok.
2017-05-25 12:02:49, Hírek, Színes Bővebben
Újabb felújítás indul a debreceni idősek házában
Újabb, 50 millió forint értékű felújítás kezdődik Debrecen legnagyobb szociális intézményében, a Pallagi úti idősek házában - mondta a város polgármestere a helyszínen sa...
2017-05-25 11:29:18, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kia...
Bővebben >>