Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Eufrozina napja van.
Egyedülálló magyar találmány pilótáknak
2016-01-01 21:20:33
Egyedülálló magyar találmány pilótáknak

Egyedülálló magyar találmány pilótáknak

A laza ötletelésnek indult Aero Glass projekt ötletgazdája Maróy Ákos vállalkozó, szoftver- és médiaművész, pilóta a Nyeromagyarok.hu oldalnak adott interjúban úgy fogalmazott: az okosszemüveg segítségével nem egy tableten például, hanem a valóságra vetítve látja egy szerelő vagy egy pilóta, hogy mi épp a feladata, melyik csavart hova kell szerelni,stb.

 

A Maróy cége, a főleg webes fejlesztésekkel foglalkozó EU Edge Kft. által kifejlesztett, okosszemüveggel használható alkalmazás, az Aero Glass lényege, hogy nagy távolságra eső objektumokat, információkat terjeszt ki valósághűen, 3D mélységben a még belátható térre vetítve: domborzati viszonyokat, szabad szemmel nem látható pontokat, településeket, tervezett útvonalat rajzol digitálisan a légtérbe, ezzel segítve a pilóták munkáját.

 

A magyar találmány teljesen úttörőnek számít a szakmában: egyelőre még sehol nem viselnek pilóták okosszemüveget – mondta Maróy Ákos a 168 Óra online-nak. Hozzátette: a cég egyelőre kísérleti stádiumban lévő eszköze hasznos lehet magán- és utasszállító pilóták, légitársaságok, repülőgép gyártók számára is.

 

(168ora.hu nyomán; kép: nyeromagyarok.hu)

További híreink
Elkezdődik a Klapka Szolgáltatóház és környékének teljes átépítése
Tájékoztatunk minden eddigi érdeklődőt és a környéken élőket, hogy 2016. szeptember 26-án elkezdődik a Klapka Szolgáltatóház és környékének teljes újjáépítése. A munka a ...
2016-09-25 03:25:34, Hírek, Színes Bővebben
Nézze meg szelvényét, telitalálat is van az ötöslottón
Volt 5-ös, valamint Joker-telitalálatos szelvény a lottón!
2016-09-24 19:58:15, Hírek, Színes Bővebben
Elmúlt a veszély
Mintegy 56 millió forint - fele részben állami segítséggel – felhasználásával tette rendbe a pécsi önkormányzat a Cserkútra vezető Batvölgyi út menti csapadékvíz-elvezet...
2016-09-24 03:59:32, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyre több verbális és fizikai atrocitás éri a kelet-európai munkavállalókat (ha úgy tetszik az "EU-migránsoka...
Bővebben >>