Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
„Egyetértek Orbán miniszterelnök úrral”
2020-10-01 20:02:26
„Egyetértek Orbán miniszterelnök úrral”

„Egyetértek Orbán miniszterelnök úrral”

Egészen biztosan nem tűrték volna sem a németek, sem a franciák, sem az összes nyugat-európai állam azt a tiszteletlenséget, a megalázás megannyi formáját, az aljas meglopásokat, a cinikus átveréseket, a folyamatos szociális veszélyeztetést stb., vagyis – ahogy Orbán fogalmazott – a tiszteletlenség megannyi módját és formáját, ahogy a hatalmon lévők saját lakosságukkal bánnak, önnön cselédségüknek tekintve és akként használva valamennyiünket.

 

És valóban: a franciák ilyenkor fel szokták szedni az utcaköveket és barikádokat szoktak emelni; a németek kevésbé szoktak ilyet tenni (ahogy Sztálin szerette idézni a régi viccet: a németek azért nem csinálnak forradalmat, mert akkor előfordulhat, hogy rá kell lépni a fűre), de a Sollen jegyében teoretikusan (a filozófiában, a művészetben, az irodalomban) olyat "szoktak" alkotni, ami talán még a Wass Albert- vagy a Prohászka Ottokár-oeuvre-nél, de még Ákos zeneművészeténél vagy Balázs Péter színművészeténél – és sorolhatnám – is valamelyest jelentősebbnek mondható, „fejben”, „elméletben”, „teoretikusan” vívva meg a maguk forradalmát. (A remek irodalmi érzékkel rendelkező Napóleon Beaumarchais művét, a Figaro házasságát a francia forradalom előszelének mondta, miként a Goncourt fivérek Schiller Ármány és szerelmét tekintették a német forradalomnak.)

 

Ám a lényegre visszatérve, bízzunk abban, s ezzel a jogosan felháborodott Orbánt is szeretném megnyugtatni és lecsillapítani, hogy 2022-ben valóban nem fogja tűrni tovább a saját kormányától rázúduló tiszteletlenséget a magyar lakosság.

 

És nem teoretikusan, nem fejben, hanem elcsalhatatlan és meghamisíthatatlan, a megszokott láncszavazásoknak és a leálló számítógépes rendszernek nem kitett szavazócédulákon.

 

Ott egye meg a fene, ha mindezért a fűre kell taposni!

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>