Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Egymilliós nevezési díjért „nyert” magának önfényező díjat a Liget Projekt
2018-12-28 10:59:03
Egymilliós nevezési díjért „nyert” magának önfényező díjat a Liget Projekt

Egymilliós nevezési díjért „nyert” magának önfényező díjat a Liget Projekt

December 5-én a magyar hírportálok egymás után jelentettek be egy újabb elismerést, miszerint Európa legjobb szabadidős épületének választották a Pannon Park Biodómját.

 

Nem mellesleg egyik épület sem készült el, az előzőnek mindössze a gigantikus alapozási kráterlyuka van csak készen.

 

A díjat átvevő Gyorgyevics Benedek, a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója például „történelmi léptékű” győzelemnek nevezte a Néprajzi elismerését, s a Biodómot tervező Pauliny-Reith & Partners iroda is kiadott egy közleményt saját győztes projektjének kiválóságáról.

 

A magyar médiumok – beleértve az ún. ellenzéki hírportálokat és a szakmai fórumokat is – szinte szó szerint átvették az MTI győzelmi híreit a Liget Projekt nemzetközi sikeréről./.../ Pedig a két épület környezethez való viszonya egyáltalán nem hagyható figyelmen kívül. A monumentális Néprajzi Múzeum megcsonkítja a Városliget történeti parkját, veszélyezteti a világörökségi látványt – hívták már fel korábban is sokan erre a figyelmet, többek közt Bardóczi Sándor tájépítész.

 

A Biodóm és a Pannon Park kedvéért pedig az egykori Vidám Park területén történtek brutális fapusztítások. Ráadásul a Biodóm grandiózus csarnokai szintén rombolják a világörökségi látványt.

 

De magának a nagy ovációval ünnepelt díjnak az értéke is erősen megkérdőjelezhető, mutat rá a Ligetvédők Lapjának cikke.  Gulyás András írásából kiderül, hogy csak Európában 35 db legjobbnak járó díjat osztottak ki a International Property Awards pályázatára jelentkezők közt./.../

 

Kb. 40 kategóriában háromszáznál is több „legjobbnak” járó díjat osztottak ki ezen az ingatlanszakmai pályázaton, s hogy a versenyre való nevezés ára kb. 4-500 ezer forint volt – a Liget Projekt két épülete tehát kb. 1 millió forintért vehetett részt a versenyen –, erős túlzás történelmi jelentőségűnek nevezni egy itt megszerzett díjat.

 

(forrás: atlatszo.hu; kép: az egyik díjazott „épület”)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>