Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Előkerült az eltűnt autista lány
2013-12-14 18:21:58
Előkerült az eltűnt autista lány

Előkerült az eltűnt autista lány

Pénteken, eltűnése utáni ötödik napon előkerült az autista Hídvégi Orsolya. Azt, hogy a lány hol és kikkel volt, nem tudni. Nem meri elmesélni a vele történteket.


A 19 esztendős lány öt napja távozott angyalföldi otthonából ismeretlen helyre. Két napig semmilyen életjelet nem adott. Orsolya korlátozott cselekvőképességű, ezért édesanyja gondnoksága alá helyezte a bíróság. Édesanyja azonnal a hatóságok segítségét kérte. Állítása szerint lánya rossz társaságba keveredett.


Egy évvel ezelőtt Orsolyát a Keleti pályaudvaron leszólította egy magyarul tudó külföldi férfi és megkérdezte, lenne-e a barátnője. Az édesanya elmondta, hogy lánya ezt követően kezdett egy-egy estére kimaradni. Rászokott a drogra és szexuálisan is kihasználták őt. A drogterjesztők elfogására édesanyja a XIII. kerületi kapitányságon kért segítséget. Az eljárás végén Orsolyát elterelésre küldték, a dílerekkel nem foglalkoztak. A társaság férfi tagjainak egyik verekedése miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon Orsolyát tanúként hallgatták meg.


Amikor december 9-én a lány elment otthonról, és az anya már telefonon sem érte el a őt, a rendőrségtől kért segítséget, majd bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság panaszirodáján is. Nagyon félt attól, hogy lányát külföldre viszik, és ott prostitúcióra kényszerítik. A család barátja szerint a lány december 12-ig kapott határidőt az ismerőseitől, hogy megadja a választ arra, elmegy-e velük egy másik országba.


Az anya péntek dél körül megnyugodhatott, a lány hazatért. Orsolya előkerülésekor azt mondta édesanyjának, hogy dolgoznia kellett, de azt, hogy milyen munkát végeztettek vele, nem volt hajlandó elmondani és szakemberhez sem volt hajlandó fordulni. Úgy tűnik, hogy fél. Az autista emberekkel való kommunikáció speciális tudást igényel, így az anya felvette a kapcsolatot egy autista gyermekekkel foglalkozó alapítvánnyal, ahol segítséget ígértek számukra.


forrás: HVG


VID

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>