Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019-09-23 16:41:51
Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól

Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól

 

Karácsonyt a Fidesz mindenben akadályozná, gáncsolná, fúrná, miközben teljesen hidegen hagyná őket a főváros kétmillió lakója. Ráadásul mindezt "a Haza érdekében", ugyebár.

 

Tarlós esetében pedig mind a döntéseiben mind a közpénz elköltése során meg kell majd fizetnie a védelmi pénzt. Jó katona nem önálló, bármelyik csinovnyik lehetne a helyén.

 

Így az egész választás egyetlen kérdésre hegyeződik ki: Magyarország fővárosa kiemeli-e az ország fejét a fasizmus fertőjéből vagy még mélyebbre fúrja magát benne.

 

Karácsony győzelmével kis, Hódmezővásárhelynyi oxigént kaphat mindenki, aki jelenleg rab a saját hazájában. Érzelmi és értelmi rab egyaránt.

 

Aztán persze a maffia dolgozik tovább lelkes nyugdíjasok, számító fiatalok és a második világháborút valahova a hetvenes évekbe datáló öntudatos szavazópolgárok üdvrivalgása közepette, amíg valaki belülről vagy egy nemzetközi kataklizma kívülről meg nem dönti.

 

A tét nem az, hogy kiből lesz polgármester, hanem hogy Magyarország beletörődve tűri-e tovább, ahogy gátlástalanul erőszakolják vagy azért legalább erőlködik, hogy szabaduljon.

 

Szabadulni ettől még nem fog. Amit egy évtized alatt mostak agyakba és tiportak lelkekbe, nem fog napok alatt elillanni. De azoknak, akiket nap, mint nap ebben a közegben élni kárhoztattak, igenis sokat jelentene ez a pár csepp reménység.

 

Én ezen a választáson nekik szurkolok.

 

Ágoston László

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>