Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
„Ez van a fejében, parancsuralom” – nyilatkozta Kuncze Orbán „félkatonai ízű” kormányáról
2020-08-09 19:29:06
„Ez van a fejében, parancsuralom” – nyilatkozta Kuncze Orbán „félkatonai ízű” kormányáról

„Ez van a fejében, parancsuralom” – nyilatkozta Kuncze Orbán „félkatonai ízű” kormányáról

Bolgár György kérdezte a volt belügyminisztert, aki szerint a miniszterelnök nagyon szeretné vezetni az országot, parancsra: „igenis, értettem, megyek, végrehajtom”. Viszont semmi olyan nem tetszik neki, amikor megbeszélni, egyeztetni kell, vagy esetleg korrigálni a döntést. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak egy listán lehet igazi esélyük a rendszerváltásra.

 

Orbán Viktor többek között azt mondta: „a kormánynak természetesen nem jár szabadság, de muszáj elengednem a kormány tagjait, magamat is beleértve. Van az a pillanat, amikor az ember úgy érzi, hogy fűrészpor van a fejében, ami a munka rovására megy. Azért engedem el őket, hogy jobb állapotban jöjjenek vissza. Hozzátette: „ez egy civil kormány, de van egy félkatonai íze is”, ezért elvárja a miniszterektől, hogy a nap bármelyik pillanatában döntésképesek legyenek.

 

Kuncze szerint van, amit érdemes komolyan venni a miniszterelnök szavaiból, például azt, hogy fűrészpor van a fejekben, ezt ne vitassuk.

 

Úgy folytatta: Orbán Viktor kormányzása óta szereti a katonai kifejezéseket használni, harc van, csatatér, megvédjük, megtámadtak minket, és így tovább. Ugyanakkor feltette a kérdést: miért félkatonai működés az, hogy a miniszternek döntésképesnek kell lennie? Viszont a mondat mégiscsak árulkodó – folytatta –, mert a kórházak és egyes vállalatok katonai irányítás alá vétele, ahogy az megtörtént, az akciócsoport felállítása, vezénylése alapján is látszik, hogy nagyon szeretné így vezetni az országot a miniszterelnök, parancsra: „igenis, értettem, megyek, végrehajtom”. Szerinte semmi olyan nem tetszik neki, ahol megbeszélni, egyeztetni, vitázni kell, adott esetben a döntést korrigálni.

 

Kuncze Gábor szerint ez van Orbán Viktor fejében, ez a félkatonai, parancsuralmi módszer. Az is ezt mutatja, ahogy a képviselőket kiválasztották, mert Orbánhoz kellett járulniuk, vagy ahogy mindig egyes szám első személyben fogalmaz. Szerinte egyre borzalmasabbak ezek a miniszterelnöki mondatok, egyre kevésbé tudja eldönteni az ember, hogy röhögjön, szomorkodjon vagy felháborodjon./.../

 

(forrás: klubradio.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>