Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Felcsúton nem drága az áram: 800 millióból építenek fedett téli műfüves focipályát
2023-01-05 15:42:25
Felcsúton nem drága az áram: 800 millióból építenek fedett téli műfüves focipályát

Felcsúton nem drága az áram: 800 millióból építenek fedett téli műfüves focipályát

A 2022/2023-as szezonban összesen 1,16 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség - derül ki a szövetség adatbázisából.

 

A pénz úgy oszlik meg, hogy ebből 825 millió forint tárgyi eszköz beruházásra, pontosabban ingatlanberuházásra megy, a fennmaradó 335 millió forint pedig utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra.

 

Mivel a felcsúti fociakadémián a stadion mellett sportcsarnok, kazánház, ifjúsági szálló is van, sőt, nemrég futódombot építettek 100 millió forintból, mindig nagy kérdés, hogy milyen létesítménnyel tudják még gyarapítani ezt a sort.

 

A fociakadémia honlapján elérhető sportfejlesztési programból kiderül, ezúttal egy "téli fedett műfüves pályát" terveznek megvalósítani. Mint írják: "téli fedett műfüves pályát építünk az akadémián tanulók számára, hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június hónap."

 

A beruházás értéke 800 millió forint, amire rájön még 25 millió forint különböző díj (például: közreműködői), így a teljes támogatás 825 milliót tesz ki. A pálya egyébként 50x80 méteres nagyságú lesz  - írta meg az mfor.hu.

 

Az egyébként szintén az MLSZ adatbáziságból derül ki, hogy a szövetség nemcsak jóváhagyta és elfogadta ezt a támogatási összeget, de az alapítvány már a teljes összeget le is hívta - vagyis az őt támogató cégek már össze is dobták és elutalták a pénzt az alapítvány részére.

 

A tavalyi támogatási összeggel együtt a TAO-rendszer létezése, 2011. júliusa óta az alapítvány összesen 38,12 milliárd forintnyi támogatást zsebelt be és költött el különféle célokra a sportszakmai tevékenységtől kezdve a személyi jellegű ráfordításokon át egészen az ingatlanberuházásig.

 

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>