Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát
2018-01-22 17:00:27
Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát

Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát

Wittinghoff Tamás a történtekkel kapcsolatban az alábbi szöveget hozta nyilvánosságra:

 

Budaörs város polgármestereként határozottan elutasítom a kormányzati média hazug sejtetését, miszerint Budaörs Város Önkormányzatának vagy a Polgármesteri Hivatalnak bármiféle köze lenne választási csalás előkészületeihez. Ez az akció is egy kísérlet arra, hogy elterelje a figyelmet arról a választási csalásról, amely a Fidesz magára megírt választási törvényével valósul meg.

 

A kormányhű TV2 országos televízió 2018. január 19-én este sugárzott Tények c. hírműsora egy olyan, a budaörsi kormányablaknál történt eseményről számol be, amely felveti a bevezetőben említett bűncselekmények alapos gyanúját.

 

A riportban elhangzottak szerint egymástól látszólag függetlenül két esetben is arról érdeklődtek a kormányhivatal dolgozóinál, hogyan lehet nagyobb mennyiségű lakcím-bejelentő nyomtatványhoz jutni.

 

Az egyik esetben egy, a Polgármesteri Hivatalban dolgozó nő kérdezte a kormányablak vezetőjét, Sarkadi Andreát, hogy hogyan lehetne mintegy ötszáz lakcímbejelentő laphoz jutni. A riportból kiderült, hogy az illető egy ismerőse számára szerette volna beszerezni a bejelentőlapokat. A másik esetben a kormányhivatal egy munkatársát telefonon kereste fel egy férfi, az iránt érdeklődve, hogy honnan juthatna 6000, azaz hatezer darab lakcímbejelentő nyomtatványhoz.

 

Nyilvánvaló, hogy Budaörsön ekkora mennyiségű valós lakcím bejelentésére nincs igény. Ezért a választások előtt rövid idővel ilyen mennyiségű bejelentőlap beszerzési szándéka arra utalhat, hogy valaki vagy valakik, hamis adatoknak a lakcímkártyákra való bejegyeztetésével, azaz a közokirat tartalmát meghamisítva szeretné(k) a választás eredményét befolyásolni.

 

Azt nem tudhatjuk, hogy itt valós szándékról, vagy egyszerű ócska provokációról van-e szó. Az mindenképpen meglepő, hogy a kormányhivatal vezetője, az állítólagos esetek kapcsán sem a jegyzőt, aki a választások tisztaságáért felel, sem engem, sem semmilyen hivatalos szervet tudomásunk szerint nem keresett, hanem egyenesen a kormánylakáj médiához futott…

A helyzetet a rendőrségnek kell tisztáznia, ezért feljelentést tettem az illetékes rendőri szerveknél.

 

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mennyire jól jönne a Fidesznek, ha a közbeszéd nem arról szólna, hogy a saját magukra megírt választási törvényükkel akár jelentősen kevesebb szavazattal is kétharmados többséget lehet szerezni. Hogy miként költenek milliárdokat a határon túli magyarok szavazataiért, miként lehetetlenítik el a külföldön dolgozó félmilliónyi magyar szavazásának lehetőségét. Vagy éppen, hogy miként szabták át a választó körzeteket a saját érdekeiknek megfelelően… Mi ez, ha nem törvénybe kódolt választási csalás?

 

Budaörs Város Önkormányzata tisztességes és törvényes választásban érdekelt. Ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy azok, akik a választások manipulációjára készülnek, az igazságszolgáltatás előtt feleljenek a tetteikért.

 

Wittinghoff Tamás

Budaörs város polgármestere

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>