Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Felmondtak Matolcsynak
2016-05-19 15:30:41
Felmondtak Matolcsynak

Felmondtak Matolcsynak

Minderről Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője beszélt a szerdai, MNB előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahová a párt országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja is elkísérte.


A pártelnök szóvá tette, hogy egy „Matolcsy-alapítvány” kuratóriumának egyik tagja ráadásul azt is megfogalmazta, hogy nemcsak a haverokat és a rokonokat, hanem a Fidesz 2018-as választási győzelmét is segítik közvetetten.

 

„Matolcsy mától nem a köz szolgálója, hanem egy pártkatona havi ötmillió forintért, ezért méltatlanná vált a jegybankelnöki tisztségére” – fogalmazott Tóbiás József.

 

Tóbiás József szerdán személyesen vitte be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fővárosi épületébe Matolcsy György szocialisták által írt felmondólevelét, amelyet a pártelnök elmondása szerint a jegybank egyik munkatársa vett át; az MNB elnöke nem tartózkodott az épületben. Az újságírókat nem engedték be a rendőrök a Szabadság téri székházba.

 

Az ellenzéki pártelnök ezt megelőzően sajtótájékoztatón azt mondta, ha Matolcsy György nem írja alá felmondólevelet, akkor azt kérik, hogy Áder János köztársasági elnök mentse fel őt posztjáról. Tóbiás József szerint az MNB elnöke méltatlanná vált posztjára. Azzal indokolt, hogy a jegybankelnök segíteni kívánja a Fidesz 2018-as választási győzelmét, ezért már nem a közt szolgálja, hanem "pártkatona havi ötmillió forintért".

 

(mti nyomán)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>