Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Miklós napja van.
Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert
2020-07-16 12:36:40
Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert

Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert

A politikus arra a felvetésre, hogy a kormány inkább illiberális nemzetiként értelmezi önmagát, azt felelte, hogy kifejezetten károsnak tartja enne a kommunikációs trükknek a bevezetését, mert az komoly politikai torzítás. Álláspontja szerint a Fidesz ezzel „diabolizálta a liberális gondolatot”.

 

A lap megkérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy a baloldal rendszeresen a diktatúra, a sajtószabadság, valamint a jogállamiság felszámolásaként emlegeti az illiberalizmust:

 

–Bár elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít – például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának –, mindig visszautasítottam azokat a kritikákat, amelyek szerint diktatúra lenne Magyarországon. Éltem diktatúrában a rendszerváltás előtt, és tudom, milyen az, ha nincsenek szabad választások, s ha az ember nem mondhatja el a véleményét, mert letartóztatás jár érte. A fojtogató légkör, a mindent erőből megoldunk mentalitás, a barátok és üzletfelek parvenü magamutogatása pusztító, de más, mint a szovjet fegyverek árnyékában élni. Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek − jelentette ki Fodor Gábor.

 

Úgy látja, jelenleg a két legerősebb ellenzéki párt a DK és a Momentum. Ez utóbbi viszont Fodor Gábor szerint még nem tudja magát definiálni, ez még várat magára.

 

–Fiatalok, nem voltak hatalmon és nem igazán csináltak még semmit. Nem a saját politikai mondanivalójuk miatt népszerűek, mert az egyelőre ­hiányzik. Ezzel még adósak, és hasznos lenne megteremteni az egyedi karaktert és tartalmat, mert anélkül csak tiszavirág-életű lehet a siker − válaszolta arra, hogy mi a sikerük titka.

 

A lap emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választások előtt Fodor Gábor elismerően beszélt Tarlós István városvezetéséről, leváltását politikai alapú kérdésnek tartotta:

 

–A budapestiek jelentős része fellélegzett az önkormányzati választás után, sokaknak szimpatikus Karácsony, akinek ügyes megnyilatkozásai vannak. Városvezetőként türelmet kell neki adni, hiszen a stábjában többen sohasem végeztek még ilyen munkát. Láthatóan tapasztalatlanok, de lassan joggal várja a közönség, hogy eljött a tettek ideje − nyilatkozta a jelenlegi városvezetésről Fodor Gábor.

 

Meglátása szerint több olyan ügy is volt, amelyekkel kapcsolatban a kormány, a jobboldal kritikákat fogalmazott meg a fővárossal szemben:

 

–Ezek között voltak alaptalan és méltánytalan vádak is, de az tény, hogy a bírálatok a cselekvéssel voltak kapcsolatosak. Ilyen volt télen a hóhelyzet, a járvány alatt a Pesti úti idősek otthona, most pedig a Lánchíd ügye. Bár jár a türelem, mára eltelt annyi idő, hogy a közönség a kommunikáción túl cselekvést várjon a fővárostól − jegyezte meg.

 

Álláspontja szerint sok részleten lehet vitatkozni azzal kapcsolatban, hogy a kormány sikeresen küzdött-e a pandémia ellen, például a kórházi ágyakkal kapcsolatban, vagy hogy megfelelő pénzért vásároltak-e lélegeztetőgépeket. Úgy látja, az eredmény mégis az, hogy Magyarország megúszta a járványt. Ebben véleménye szerint akár a szerencse, vagy egyelőre ismeretlen elemek is szerepet játszhattak, de „a végeredményben biztosan benne van a kormány teljesítménye is, tehát az, hogy képes volt eredményesen kézben tartani a védekezést” - idézte az interjút a 168ora.hu

További híreink
„Az MTI-ben fokozatosan vezették be a cenzúrát 2011-2012-től kezdve”
A köztévé botrányos hírműsor-gyártási szokásait bemutató írás után a Szabad Európa – a távirati iroda dolgozóinak elmondása és a birtokukba került belső levelezések alapj...
2020-12-05 11:02:50, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum kiállt közös ellenzéki lista állítása mellett
A Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson - áll a párt...
2020-12-02 19:44:54, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Demszky a Szájer-botrányról
Mint tegnap nyilvánosságra került, Szájer József Fidesz-alapító és lemondott uniós képviselő egy hétvégi brüsszeli melegpároknak rendezett házibulin történt rendőrségi ra...
2020-12-02 19:44:47, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A héten zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje és nyereményjátéka.
Bővebben >>