Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Galyatető: sem a tisztiorvos, sem a kormányhivatal nem nyilatkozik a kilátó közegészségügyi állapotáról
2019-12-18 12:59:48
Galyatető: sem a tisztiorvos, sem a kormányhivatal nem nyilatkozik a kilátó közegészségügyi állapotáról

Galyatető: sem a tisztiorvos, sem a kormányhivatal nem nyilatkozik a kilátó közegészségügyi állapotáról

Korábbi, szeptember végi cikkünk részét már képezte a galyatetői turistacentrum és a hozzá tartozó kilátótorony a benne található bivakszállásokkal. Azt szerettük volna megtudni, hogy miként működhet közegészségügyi szempontból egy olyan szálláshely amelyben sem vízvezeték sem mosdó, sem fűtés nincsen, ugyanakkor a szó igazi értelmében nem lehet bivaknak nevezni azt, ahol naponként és személyenként csak kétezer forintért lehet megszállni.

 

Első körben a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát kerestük meg, ahol Dr. Pálosi Béla járási tisztifőorvos arról tájékoztatott, hogy nem emlékszik, hogy erre a helyre adtak volna ki engedélyt. Később a megyei kormányhivatal jelezte, hogy ők fognak válaszolni, de az eredetileg október 9-én elküldött levelünkre még december 17-én sem érkezett válasz. Kerestük újból Dr. Pálosi Bélát, de azt mondta telefonban, hogy ő nem nyilatkozhat csak a megyei kormányhivatal sajtóosztálya mivel újságírói megkeresésről van szó. Azonban ott december 17-én az összevissza kapcsolt telefonokon valahogy soha nem a magát illetékesnek tartó jelentkezett. Így a Molnár Réka vagy Vizes Violettaként bemutatkozó hölgyektől sem kaptunk semmiféle információt az üggyel kapcsolatban.

 

Megkérdeztük a turistacentrum egyik munkatársát is a bivakszállással kapcsolatban. Elmondta, hogy a kilátótorony felső három szintjén egy-egy öt, egybeépített fapriccset lehet igénybe venni, és se fűtés, se víz, se mosdó nincsen, de elektromos világítás az igen. Azt is hozzátette, hogyha valakik kevesebben vannak, mint öten és nem akarnának idegennel együtt elhelyezkedni, akkor mind az öt fekhelyet ki kell fizetni. Arra nem tért ki, hogy egymásnak idegen nőket és férfiakat is felengednek a közös szállásra, viszont kérdésre elmondta, hogy az ott alvók kapnak egy kulcsot, amely a kétszázötven méterre, tehát negyed kilométerre lévő épületben található mosdókat nyitja. A kétezer forintos költségre vonatkozóan kifejtette, hogy az nem szállásdíj, mert a bivak ingyenes, hanem takarítási díj, mert szállásdíjat nem kérhetnének.

 

Erre mondjuk azt, hogy ügyes megoldás, ahogy az is, hogy a kétszáz forintos toronybelépőért sem adnak semmiféle jegyet vagy bizonylatot.

 

Most újból megkérdezzük – immár nyilvánosan a Heves Megyei Kormányhivatalt, hogy közegészségügyileg rendben van-e az, ha egy fizetős szálláson nincs víz, fűtés és mosdó?

 

Kertész Z István

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>