Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Gyurcsány: "A menekültkérdésnél is van nagyobb kihívás"
2018-10-19 18:00:48
Gyurcsány:

Gyurcsány: "A menekültkérdésnél is van nagyobb kihívás"

A Demokratikus Koalíció elnöke az “Ellenállás” elnevezésű tüntetéssorozat rendezvényén úgy fogalmazott: nagyon sokan Magyarországon azt várták áprilistól, hogy egy új korszak kezdődhet, azt várták, hogy Magyarország visszatér a normalitás világába, hogy “mi, európai magyarok leszünk többségben, hogy visszavihetjük az országot abba a közösségbe, ahová évszázadok óta tartozunk. Nem így lett, ugyanakkor Európában többségben vagyunk.”

 

A Sargentini-jelentésről szólva azt mondta: az nem Magyarországról, hanem a kormányról szól, amely szerinte már kilencedik éve megfosztja az embereket alapvető jogaiktól, hogy otthonuknak, hazájuknak érezhessék Magyarországot. A politika “életünkről szól, miközben erről szól legkevésbé a magyar kormány politikája” – tette hozzá.

 

Orbán Viktor azon szavaira utalva, hogy bevándorlók országává legyünk-e, azt mondta: ez hazugság, nem ez ma Magyarország legnagyobb problémája, ide senki nem akar jönni, hanem innen akarnak elmenni. Nem a kerítés állította meg a menekültáradatot, hanem az unió és Törökország, Olaszország és néhány afrikai ország megállapodása – hangsúlyozta.

 

Gyurcsány Ferenc azt kérte a jelenlévőktől: őrizzék meg az európai Magyarország eszméjét, ne hallgassanak. “Egyetlen egy dolgot nem tudnak tőlünk elvenni, mint a saját meggyőződésünket” – jelentette ki.

 

Arról is szólt, hogy a politika az erkölcsről is szól, “az, hogy hogyan viselkedik egy ország vezetése, az példát mutat. Ez a kormány viszont ma a bűnt tette törvénnyé, a törvénytelenséget tette joggá”. Hozzátette: van miért szégyenkeznie a kormányfőnek, akiben a tehetség mellett sokkal több “gazemberség” van.

 

“Ma Magyarország legnagyobb ellenfele ez a kormány, ez a kormányfő” – hangoztatta a DK elnöke, aki ellenállásra szólította fel hallgatóságát.

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokunkat érinthet az ekcéma, amelynek főbb tünetei a rohamszerű viszketés, a vörös foltok, a nedvedző hólyagok...
Bővebben >>