Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ferenc napja van.
„Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”
2021-11-23 18:14:12
„Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”

„Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”

Tehát nem az az állítása a "totálisan megújult, messze nem 2010 előtti módon politizáló" ellenzéknek, hogy "nem, a magyar emberek nem idegengyűlölők, és nem tagadják meg a segítséget a háború vagy éhínség elől menekülő emberektől, hanem a nemzetközi jogot tiszteletben tartva, a keresztényi eszméknek megfelelően, lehetőségeikhez mérten kiveszik a részüket a migrációs válságból", nem ezzel állít ellentéteset, nem ezzel emeli meg a magyar lelkeket, nem ezzel éri el, hogy magukhoz térjenek sokan az évtizedes elembertelenedésből, amelybe Orbán és cinikus tanácsadói és bűnözőtársai taszították a magyarokat, hanem ezzel "a Soros-terv létezik, de annak Orbán az igazi végrehajtója, és jönnek a migránsok és bűnözők és terroristák, csak hogy ezt Orbán akarja, és a magyar emberek joggal félnek, és ezért kell a kerítés, és kell a plusz határőr, és nem engedünk be senkit, és szó sincs róla, hogy nem tartunk be nemzetközi egyezményeket, mert mi csak védjük a magyarokat és Európát".

 

Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje, mert ilyen hoax-ra csak ők képesek. De nem, ez sajnos nem átverés, ez maga a mondanivaló, ez maga az ellenzék kampánya. Hiába hangzik el, hogy az új kormány berekeszti a gyűlöletkampányt, ez a beszéd maga is a gyűlöletkampány része. Megint nem az alapvető problémát sikerül megoldani, hanem a felszínen folytatni az örökös adok-kapok-at. Ez pont ugyanaz a politika, mint amihez hozzászokhattunk. Ebben nincsen semmiféle új. Ez is csak arról szól, hogy ha Orbán azt büffögi föl, hogy "hülyék vagytok", akkor mi azt kiabáljuk, hogy "te vagy a hülye". Ha azt mondja, hogy "a migránsok bűnözők, terroristák, de Soros be akarja őket hozni, és mi ellenállunk", akkor erre az a válasz, hogy "a migránsok bűnözők és terroristák, de Orbán be akarja őket hozni, és mi ellenállunk".

 

Tehát az ötlet az, hogy az átlag magyar (vidéki, jobboldali, tájékozatlan) embereket úgy lehet jól kizökkenteni és szavazásra csábítani, ha eláruljuk nekik a nagy titkot: Orbán hozza be a migránsokat, apám, úgyhogy jól le kell őt váltani, vágod?!

 

Hátha még nem késő ennél az "erőből rúgok vissza" kampánynál valami emberségesebbet, előremutatóbbat kitalálni. Egy másik nyelvet például, ami pont arra az erőszakosságra hívja föl a figyelmet, ami Magyarországot egyre inkább beteríti. Szerintem lehet erősnek mutatkozni emberségesen is.

 

De az is lehet, hogy tévedek, és itt már tényleg nem maradt más mint ez "a te gyereked buzi, most mit köcsögösködsz" szájkarate. Mintha az volna a valami, ha valaki be tudja bizonyítani, hogy ő is tud akkora paraszt lenni, mint a fideszesek.

 

Tartok tőle, hogy a magyarok többsége tényleg nem talál kivetnivalót abban, ha egy színesbőrű embert halálra éheztetnek, vagy egy homoszexuálist agyonvernek. Egyszerűen nem érez semmiféle érzelmet, ha ilyet hall. Nincs türelme, nincs empátiája már csak önmaga iránt.

 

Ugye tévedek?

További híreink
Tudta, hogy közel félmillió az átlagfizetése...?
A KHS szeptemberi adatai szerint a teljes állásban dolgozók átlagkeresete bruttó 428 ezer forint. Ha a közmunkások számát nem vennénk figyelembe, akkor ez az összeg 438 e...
2021-12-02 20:02:22, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A Mozart-golyót csődbe vitte a kovid
Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás.
2021-12-02 20:02:17, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglaln...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Te is ösztönösen rosszra gondolsz, ha meghallod azt a fogalmat, hogy szöges nyakörv? Minden bizonnyal egy lánc...
Bővebben >>