Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Ha voksturistát lát, szóljon!
2014-04-03 16:11:08
Ha voksturistát lát, szóljon!

Ha voksturistát lát, szóljon!

Az ötpárti ellenzéki szövetség csütörtökön felszólította Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, utasítsa a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, hogy vizsgálja felül azoknak a választópolgároknak az adatait, akik az elmúlt hónapokban új állandó lakóhelyre jelentkeztek be.

 

Tóbiás József MSZP-frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányváltó szövetség péntekre tárgyalást kezdeményez a témában Navracsics Tiborral. Céljuk, hogy a vizsgálatot azokban a választókerületekben folytassák le, ahol - az országos tendenciával ellentétben - nőtt a szavazópolgárok száma az utóbbi hónapokban.


Miután az elmúlt napokban felhívták a figyelmet arra, hogy Zuglóban az új bejelentkezők miatt több százzal nőtt az állandó lakóhellyel rendelkezők száma, március 30. és április 2. között hirtelen 240-nel csökkent ez a szám. Ennek alátámasztására idézte a budapesti 8-as (zuglói) választókerület választási bizottságának csütörtöki üléséről készült jegyzőkönyvet, ahol elhangzott: március 30-án 80 215 volt a választásra jogosultak száma, három nappal később viszont már csak 79 975.

 


Két nap alatt visszajelentkeztek Kemecsére a voksturisták?

 


 

A demokratikus ellenzék pártjai azta követelést is megerősítették, hogy a választások napján ne tartsanak nyitva az okmányirodák. Baja Ferenc szocialista kampányfőnök-helyettes elmondta: ezt a kérésüket Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője továbbította Navracsics Tibornak, azt kérve, fontolja meg a javaslatot.

 


Kevéssel a sajtótájékoztató vége után a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közöle: a miniszter az NVI elnökének megkeresése alapján úgy döntött, hogy az országgyűlési választás napján az okmányirodák nem tartanak nyitva. Baja Ferenc arról is beszámolt: az NVI csütörtökön kezdeményezésére bemutatta azt a dokumentációt, amely igazolhatja a választási informatikai rendszer megfelelő működését. Ezt az ellenzéki szövetség szakértői jelenleg is vizsgálják.
 

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogás demokráciavonalat működtet a választás napján, ide várják a visszaélések gyanújáról szóló állampolgári bejelentéseket.
Emellett  az új lakcímre bejelentkezőkkel kapcsolatos aggályaikról az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit folyamatosan tájékoztatják, és átfogó jelentést is készítenek erről - közölte Szigetvári. 

Utoljára frissítve: 2014-04-03 16:12:53

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>